Seçimden bir gün sonra yollara düştü… Dünyayı geziyor, Türkiye’yi es geçiyor!

Stres, kaygı, gerginlik derken Türkiye’de sağlık problemleri yaşayan İnşaat Mühendisi Utkucan Asil, şeker hastası olunca dermanını yurtdışında aradı… Makedonya’da fotoğraf çekerek geçimini sağlayan Asil, gözünü Asya ülkelerine dikti. Türkiye ise rotasında yok! 

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 09:42
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Seçimden bir gün sonra yollara düştü… Dünyayı geziyor, Türkiye’yi es geçiyor!

32 yaşındaki Utkucan Asil, Türkiye’de yaşadığı stres ve kaygı nedeniyle yaklaşık 4 ay önce radikal bir karar alıp yurtdışına yöneldi. Türkiye’de sağlık problemleri de yaşayan Asil, şeker hastası olunca dermanını ülke ülke gezerek aradı! Gittiği ülkelerde fotoğraf çekerek, bileklik satarak, palyaço kıyafeti giyip çocuklara balon satarak geçimini sağlayan Asil, bir sonraki adımının Asya ülkeleri olduğunu söyledi.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te; dizilere, filmlere konu olan Taş Köprü’de rast geldiğimiz Sivaslı Utkucan Asil, 31 Mart Yerel Seçimlerinin hemen ardından Türkiye’yi terk ederken, şu sözlerle yaşadıklarını özetledi: “Türkiye’den gelen turistlerin fotoğrafını çekerken bile yüzlerindeki gerginliği görebiliyorum. Sözde tatile gelmişler ancak gerginlik, telaş ruhlarına işlemiş. Çok gergin bir toplum haline gelmişiz. Ülkenin büyük bir kısmı mutlu değil. Hedefim dünyayı keşfetmek, ancak Türkiye’ye geri dönmek gibi bir planım yok!”

SEÇİMLERİN ARDINDAN YOLLARA DÜŞTÜ

Üsküp’teki tarihi Taş Köprü’de görüşlerine başvurduğumuz Asil, şunları söyledi:

“32 yaşındayım. Aslen Sivaslıyım, fakat İstanbul’da yaşadım bir süre. Ardından ailecek Antalya’ya yerleştik. Şu an ise Makedonya Üsküp’teyim… İnşaat mühendisliği mezunuyum. Onun dışında web yazılım işi ile ilgileniyordum. Yaklaşık 4 ay önce ise artık her şeyden tamamen vazgeçip, o darlıktan, sıkıntıdan kurtulup yollara düştüm. Daha doğrusu yerel seçimlerden bir gün sonra yani 1 Nisan’da ilk olarak Kosova’ya geldim. Fotoğraf çekerek, bileklik satarak, palyaço kıyafeti giyip çocuklara balon satarak geçimimi sağladım. Bu yıl ise Balkanlar’ı geziyorum. Kış için de Asya ülkelerini düşünüyorum. Birkaç yıl da orada dolaşacağım.”

ŞEKER HASTASI OLDU

“Türkiye’de bundan çok daha iyi bir maddi durum ile yaşarken, sürekli bir stres içerisindeydim” diyen Asil, “Kafamı yastığa koyduğumda ertesi gün ne yapacağımın gerginliğini yaşıyordum. Sonuç itibariyle şeker hastası oldum. Şeker değerlerim çok yüksek çıkmaya başladı. Fakat farklı ülkelere gitmek gibi radikal bir karar alınca minimal bir yaşamım olmaya başladı. Kazandığım para, Türkiye’de kazandığım paranın belki de yarısı. Ancak çok daha mutluyum. Sağlık açısından da bana çok iyi geldi. Şekerim normal bir düzeye geldi” yorumunda bulundu.  

YAŞANANLAR İÇ AÇICI DEĞİL!

Utkucan Asil, son olarak ise “Evet, Türkiye’de yaşamıyorum ancak gelişmelerden de uzak değilim. Yaşananlar iç açıcı değil. Kendime şöyle bir söz vermiştim, ülkeden ayrıldığım zaman Türkiye’ye dair herhangi bir habere bakmayacağım. Ancak nihayetinde oranın insanıyım ve istesem de uzak kalamıyorum. Olayların trajikomik bir hal aldığını görebiliyorum. En basit örneğini vereyim, Türkiye’den gelen turistlerin fotoğrafını çekerken bile yüzlerindeki gerginliği görebiliyorum. Sözde tatile gelmişler ancak gerginlik, telaş ruhlarına işlemiş. Çok gergin bir toplum haline gelmişiz. Ülkenin büyük bir kısmı mutlu değil. Hedefim dünyayı keşfetmek, ancak Türkiye’ye geri dönmek gibi bir planım yok! Umarım ülkemde her şey tahmin ettiğimin aksine çok güzel olur!” mesajını verdi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.