İZKİTAP…

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2024 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 08:35

İzmir yine büyük bir kitap fuarını karşılamaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hazırlanan 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim -3 Kasım 2024 günü kapılarını halka açıyor.

İzmir için en önemli fuarlardan biri olduğunu düşündüğüm bu kitap fuarına halkın büyük katılım sağlamasını umuyorum.

Her geçen gün okumaya ve aydınlanmaya ihtiyacımızın arttığı bu dönemde mutlaka bu tarz etkinliklerin ve fuarların ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen her bireye tek tek teşekkür ediyorum.

Tabi en büyük teşekkür İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay beyefendiye. Kendisi ile Karşıyaka Belediye Başkanı olduğu dönemde gazeteci olarak ziyaret etmiş ve köşemde bu söyleşiye yer vermiştim. Sayın başkanın bu tarz fuarlara ne kadar önem verdiğini biliyorum.

Her iyi güzel şey söylendiği gibi eksikliklere de yer vermek istiyorum.

Birçok yerel yönetim düzenlediği bu tarz fuarlarda bir şirket ile ortaklaşa plan yapmakta, ancak en önemli unsurların başında STK’ların geldiğini unutmamak gerek. STK temsilcilerinin fikri mutlaka bu fuar düzenlemelerinde sorulmalı ve değerlendirilmelidir. Tabi bu STK’lar dikkatli seçilmeli.

Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği olarak İZFAŞ’ın düzenleyeceği bu fuara başvuru yapıldı. Fuardan sorumlu Esra Hanım ile görüşüldüğünde halen STK’lar için yer verilmediği bilgisi alındı. Kendisi ile kaç kez görüşüldü artık ben sayamadım ama bir neticenin çıkmadığını biliyorum.

Sanırım son bilgi salı günü STK’ların durumunun netleşeceği doğrultuda. Yani halen bir netice elde edilememiş yazar dernekleri ve ilgili STK’lar maalesef halen fuara katılıp katılamayacaklarını üyelerine bildiremedi, yazar ve şair arkadaşlar okurları ile buluşacaklarını sosyal medyadan ve basından duyuruların yapamadılar. Bu fuara katılımı da olumsuz etkileyecektir.

Bununla birlikte bazı STK üyelerinin ise sosyal medyadan İZKİTAP’a katıldıklarını ve bu yönde paylaşımlar yaptıkları yönünde duyumlar alınıyor. Bu durum ilgili görevliye iletildi. Ancak halen netice yok.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, size buradan seslenmek istiyorum. ‘Lütfen STK’ların fuar çalışmalarında dikkate alınmamasına müdahale edin. STK’lar için fuar içinde en ulaşılmaz yerlerin verilmesine müsaade etmeyin. STK ve üyeleri katılımları ile fuara renk katan kişilerdir. Kadın ve erkek yazar ve şair arkadaşlar hem imza günleri hem de yaptıkları söyleşiler ile fuara renk katmakta, fuarı kültürel açıdan zenginleştirmektedir.” Bu yazıyı size ulaşacağını düşündüğüm için yazdım. Aslında yine ziyaret ederek bu düşüncelerimi paylaşabilirdim. İş yoğunluğunuzu düşünerek köşemde yer vermeye karar verdim.

Umarım 4. İZMİR Kitap Fuarı çok renkli geçer. Ziyarete gelen çok olur. Fuarı ziyarete gelen okurlara da seslenmek istiyorum; “Lütfen imza günleri bulunan yazarlar ve şairler ile sohbet edin, kitaplarını inceleyin, imzalı kitaplarını almaya özen gösterin. Birbirinden kıymetli çok fazla yazar ve eserleri olduğunu göreceksiniz.”

Fuarda buluşmak ümidi ile ….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.