TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partililer'e tarih ve misyon anlatıldı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri son yönetim kurulu toplantısında tarih yolculuğu yaptı. Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyelerine Osmanlı tarihinden başlayarak Türkiye Siyasi Tarihi ve AK Parti’nin misyonu anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2014 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partililer'e tarih ve misyon anlatıldı

“AK PARTİ HAREKETİ BÜYÜK BİR MİSYONUN ADI”

Osmanlı ve Türkiye tarihini anlatan Prof. Dr. Mehmet Çelik AK Parti’nin misyonundan bahsederek, AK Parti hareketinin sadece bir siyasi parti hareketi olmadığını, kadim medeniyetimizden aldığı ilhamla geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini şekillendirme yolunda ilerleyen bir büyük misyonun adı olduğunu ifade etti. Çelik, “Bugün Somali’de bir bardak temiz suya muhtaç olan çocuğun ümidi Türkiye’dir. Filistin’de üstüne bomba yağan insanların ümidi Türkiye’dir. Doğu Tükistan’da zulüm altında inleyen kişinin ümidi Türkiye’dir. Tayyip Erdoğan bugün var, yarın yok. Herkes gibi o da bir fanidir. Ancak, Erdoğan'ın temellerini attığı ve şekillendirdiği bu kutlu hareket ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇİMİŞİNİ BİLEN SİYASETÇİLER GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican her hafta düzenli olarak yapılan il yönetim kurulu toplantılarına davet edilecek konuşmacılarla seminerler düzenleneceğini belirtti. Siyaset bilimi, tarih güncel ve ekonomik konuların görüşüleceği seminerde yönetim kurulu üyelerinin katılımcılarla bilgi alışverişinde bulunacaklarını belirten Delican, "Akademik düzeyde bilgilendirme toplantılarından ana kademe, kadın ve gençlik kolları olmak üzere teşkilatımızın tüm kademelerinin istifade etmesini sağlayacağız. 2023 hedeflerine doğru yürüyen bu güçlü ve büyük teşkilatın daha donanımlı bir hale bürünmesini hedefliyoruz." dedi.

 

BAŞKA KONULAR DA KONUŞULACAK

Bilgilendirme toplantılarında ilk konunun 'tarih' olarak belirlendiğini hatırlatan Delican, bunun çok önemli olduğunu vurguladı. Geleceği şekillendirecek siyasetçilerin geçmişi bilmelerinin ve köklerimizle kuvvetli bağlar kurmalarının önemli bir gereklilik olduğunu, gelecek tasavvurunun tarih bilinci ile oluşacağını ifade eden Delican, “Tarihin biriktirdiği her şey; bütün bir medeniyet, yaşama şekli, maddi ve manevi değerler buna yardımcı olur. Tarih bilincine sahip olup geçmişin bugüne etkilerini sağlıklı değerlendirdiğimizde, geleceğe müdahale etme ve farklı bir gelecek tesis etme olanağı bulabiliriz. Milletlerin önemli kuvvet kaynaklarından biri de tarihleridir. Tarih, milletin ortak karakter ve değerlerini gösterir. Toplumlar, millet olarak varlıklarını devam ettirebilmek için tarihlerine dayanmak zorundadırlar. Tarih, millette kök duygusunu uyandırır. Bu duygu, birey veya toplumda bir millete mensubiyet bilincini canlı tutar ve onu derinleştirir. Birey ve toplum, en uzak geçmişten sonsuz geleceğe doğru akıp giden zaman içinde var olduğu ve var olacağı duygusuna ancak tarih bilinci ile ulaşabilir. İlk toplantımızda konuyu 'tarih' olarak seçtik. Bundan sonraki süreçte sadece tarih konusunda değil, başka konularda da düzenlenecek toplantılarda teşkilat mensuplarımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.