TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar tarihe sahip çıktı!

Konak İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde bulunan iki tarihi eserin restore edilmesini isteyen Mahalle Muhtarı İsmet Çağdaş, Konak Belediyesi’ne bir dilekçe verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhtar tarihe sahip çıktı!

NEŞE YAVUZ- Konak Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve İzmir eski Valisi Halil Rıfatpaşa tarafından yaptırılmış olan tarihi 3 gözlü köprü ve Adile Naşit Parkı içerisinde bulunan Agia Paraskevi Kilisesi’nin düzenlenmesi gerektiğini belirten Barbaros Mahalle Muhtarı İsmet Çağdaş, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a bir dilekçe verdi.

Adile Naşit Parkı’nda bulunan ve Yanık Kilise adıyla bilinen Agia Paraskevi Kilisesi’nin tescil ettirilip tarihi yapısına kavuşturulması gerektiğini söyleyen Çağdaş, “Bu kilise bir Ermeni kilisesidir. Antakyalı Azize adına yaptırılmış ve daha sonra da Rum Ortodoks Cemaati tarafından uzun yıllar kullanılmıştır. Kilisenin yanında bulunan Papazın evi şimdilerde yeni sakinlerine barınma imkanı sağlıyor ve eski İzmir evlerinin tüm güzelliklerini yansıtıyor. Fakat kilisenin bugünkü görünümü ise maalesef acınacak bir durumda. Konak Belediyesi yıllardan beri her dönemde buranın düzenleneceğini söylediği halde bir türlü bu gerçekleşmemiştir. Bu park da kiliseye ait bize üst kullanım için verildi” şeklinde konuştu.

TESCİL EDİLSİN

Kilisenin eski papazının ziyarete geldiğini söyleyen Çağdaş, “Bu kilisenin 100 küsür yaşındaki son papazı iki kişinin yardımı ile buraya geldi. Kilisenin durumunu görünce ise geri geleceklerini söyleyip sitemde bulundu. Biz de belediyeden buranın tescil ettirilmesini talep ettik” dedi.

349 sokağın Halil Rıfatpaşa Caddesi’ne bağlanan bölümünde bulunan tarihi üç gözlü köprünün sokak merdivenlerinin yapımı sırasında kapatıldığını belirten Çağdaş, “Bu tarihi köprünün altından daha önceleri dere geçmekteydi, belediyeden sokakta bulunan bu merdivenlerin kaldırılıp, köprünün gözlerinin açılmasını ve tescil edilip yerine asma merdiven yapılmasını istedik. Böylece köprü gelecek kuşaklara da kazandırılabilir. Ben dilekçeyi geçtiğimiz gün hazırladım ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a elden teslim ettim. Değerlendirmelerini istedim. Şimdi ise beklemedeyiz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.