TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir turizmine katkı koyanlar ödüllendirildi

Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 39’uncusunu kutladığımız Turizm haftası, Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen “2015 yılı 7’inci Turizm Ödülleri” organizasyonuyla birlikte son buldu

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir turizmine katkı koyanlar ödüllendirildi

Geceye, başta İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB)  Başkanı Başaran Ulusoy, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ile ETİK Yönetim Kurulu Üyeleri üyeleri olmak üzere turizm camiasının önde gelenleri katıldı

TURİZM KOORDİNASYONLA DAHA DA TOPARLANACAKTIR

Vali Mustafa Toprak şu açıklamalarda bulundu: “Bir taraftan yerel yönetimlerimiz, Büyükşehir belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, Turizm İl Müdürlüğümüz, turizm yatırımcılarımız, valiliğimiz, İZKA’nın ve vatandaşlarımızın tüm katkılarıyla önemli gelişmeler oluyor. Bununla birlikte turizm, koordinasyon içerisinde bir işbirliği sağlanarak daha da derlenip toparlanacaktır. Bu işler biraz da organizasyon işidir. ETİK gibi meslek örgütlerimiz her noktada olduğu gibi İzmir’e de turizm adına daha fazla turistin gelmesi için gerekli katkıları sağlıyorlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

TURİZM LOKOMOTİV GÖREVİ GÖRÜYOR

Toprak, “Ülkemizin 2023 yılı hedefi 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirdir. Bu rakamlara 2023 yılından önce 3 ya da 5 yıl içerisinde de ulaşılacağına inanıyorum. Ülkemizin milli ulusal bütçesini, özellikle ana gelir kalemlerinde turizm gelirinin çok önemli bir gelir olduğunu, katkı sağladığını ve istihdamı, sadece turizm sektörü olmamakla birlikte turizmi diğer sektörlerin öncüsü olarak kabul edersek, 50’ye yakın alt sektöre de lokomotif görevi gördüğünü görmemiz lazım. Ülkemiz turizm sektöründe iyi işler çıkardığında diğer sektörleri de yanında sürüklüyor. Özellikle turizm çeşitliliğine giderek sağlık, kongre, golf ve buna benzer spor branşlarını da geliştirterek termal turizmdeki altyapıyı da değiştirdiğimizde ve uluslar arası eğitim merkezi noktasına getirdiğimizde hem rakam; hem de katma değeri ve geliri yüksek olan bir turizm yapısını da sağlamış oluruz” dedi.

TÜRKİYE YAKLAŞIK 42 MİLYONLUK BİR POTANSİYEL

Mehmet İşler ise turizm haftası kapanış gecesinde şu açıklamaları yaptı: “1982 yılında teşvik kanunumuzun çıkmasından sonra toplam turist sayımız 1 milyon 400 bindi. Bugün, 2015 yılı itibariyle gelen turist sayımız ise 37 milyon oldu. Bu seyahatlere yurt dışından gelen kendi vatandaşlarımızı da katarsak Türkiye, yaklaşık 42 milyonluk bir potansiyeli oluşturuyor. 1 milyar 387 milyon olan dünya turist sayısı da her yıl yüzde 3 ila 4 artıyor.”

BU BAŞARI HİKAYESİNİ BİZ YARATTIK

İşler, “1982 yılında yatak sayımız toplam 62 bindi. 2015 yılında ise 2 buçuk milyon yatak sayısına ulaştık. Turizm gelirlerimiz 1982 yılında 400 milyon dolardı. Bugün itibariyle 36 milyar dolar civarında bir girdimiz var. 1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesis sayımız 596 taneymiş.  Bugün ise 5 bin tane tesis yarattık. Yılda 2 buçuk milyar dolar sadece otellerimizde teknik servis bakım onarım bedeli ödüyoruz. İstihdamın yüzde 16 buçuğunu, cari açığın yüzde 25’ini ve ihracatımızın da yüzde 21 buçuğunu oluşturuyoruz. İzmirli turizmciler olarak yüzde 11 buçuk, ihracatla birlikte yüzde 15’lere varan istihdam sağlıyoruz.   Salonu dolduran kardeşlerimizle birlikte biz bu başarı hikayesini yazdık. Elimizi taşın altına koyarak yarattığımız istihdam ve turizm girdisiyle biz bir başarı yarattık. Dediklerimi de veriler gayet açık bir şekilde doğruluyor. Bu yüzden başarılarından dolayı salonu dolduran kardeşlerimi alkışlıyorum” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından yapılan ödül töreninde “2015 Yılı İzmir Turizm Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül kategorilerini ise yılın turizm profesyoneli, profesyonel turizm rehberi, şef aşçı, resort otel, şehir oteli, yeme – içme ve eğlence tesisi, seyahat acentesi, tur operatörü, sağlık turizmine katkı, jüri özel ödülü ve onur ödülü oluşturdu. (HABER MERKEZİ)

KUTU KUTU KUTU

Ödül kazananlar listesi ise şu şekilde oluştu:

Turizm Profesyoneli: Funda Çam - Wyndnam Grand İzmir Özdilek Oteli – Genel Müdürü

Konaklama Tesisi (Resort Otel):  Orhan Belge - Boyalık Beach Hotel Spa, Çeşme – Genel Müdürü

Konaklama Tesisi (Şehir Oteli): Esen Kaynak – Hilton İzmir Otel -İş Geliştirme Müdürü

Profesyonel Turizm Rehberi:    Konstantino Reggio

Sağlık Turizmine Katkı: Medical Park Hastaneler Grubu

Seyahat Acentesi: İtaltur Turizm Seyahat Acentesi

Tur Operatörü: Turkuaz Turizm

Şef Aşçı: Necdet Polat

Yeme İçme ve Eğlence Tesisi: Beğendik Abi Lokantası

Onur Ödülü: Zuhal Yorgancıoğlu

Özel Ödül: Nevzat Peker        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.