TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli Esentepe Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız "Muhtarın Sesi" sayfamızda bugünkü durağımız Çiğli'nin Esentepe mahallesi. Mahallemizin tarihçesi ise yakın geçmişe dayanıyor. 2001 yılında Balatçık’tan ayrılarak Esentepe Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Dilo Güneş. Mahallemiz 7 mahalleye sınır komşusu durumunda. Büyük bir yüz ölçümüne sahip olan mahalle ise bu alanların sadece yüzde 20'sinde ikamet etmekte. Mahallemizin en büyük sorunu ise park

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli Esentepe Mahallesi

Yaklaşık 7 metre yüksekliğinde bulunan bu uçurum çocuklar için büyük bir tehlike oluşturmakta. Bu konu hakkında konuşan mahalle muhtarı Güneş, “Çocuklar burada oyun oynuyorlar ve birisi bu uçurumdan düşecek olursa bunun hesabını kim verecek” dedi

Çiğli ilçesindeki mahalle gezilerimiz devam ediyor. Bugün sizler için Esentepe Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise yıllarca mahallede esnaflık yapmış ve bu nedenle mahalleyi iyi tanıyan Dilo Güneş. Mahallemiz ise 2001 yılında Balatçık Mahallesi’nden ayrılarak Esentepe ismini alıyor. Mahalle yüz ölçümü olarak büyük bir alanı kaplasa da imar yapılmadığı için yüzde 20’lik alanında yerleşim alanı bulunmaktadır. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en büyük sorunu, park alanının yanında yer alan ve korkulukları bulunmayan uçurum. Yaklaşık 7 metre yüksekliğinde bulunan bu uçurum çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu tehlikenin farkında olan ve yetkililerden korkuluk yapılmasını isteyen mahalle muhtarı Dilo Güneş, “Bu uçurum küçük çocuklar için bir tehlike arz etmektedir. Korkuluk yapılması için 6 ay önce bir başvurumuz oldu. Çocuklar burada oyun oynuyorlar ve birisi bu uçurumdan düşecek olursa bunun hesabını kim verecek” dedi. Mahallemizin bunun dışındaki sorunları, mahallede imarlı boş arazilerin bir türlü yapılaşmaması, yapılmayan ve yenilenmeyen üst geçit, yolların bozuk olması ve tamamlanamayan sevgi yolu projesi.

YENİ BİR MAHALLE

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Mahallemiz yeni bir mahalle olduğu için 3 muhtarlık seçimi oldu. Ben bunların hepsine aday oldum. Bu son seçimlerde mahalleli bana güvenerek görevin başına getirdi. Sosyal bir kişiliğe sahibim. Mahallede esnaflık yaptığım için burada yaşayan mahalle sakinleri tarafından biliniyor. Son dönemde aday olmamayı düşünmüştüm ama mahalle halkının isteği üzerine bir daha adaylığımı koydum ve seçimleri kazandım.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle 2001 yılında Balatçık’tan ayrılarak kuruluyor. 14 yıllık bir geçmişe sahip. Mahalle İzkent, Egekent, Çağdaş, Küçük Çiğli, Evka-5 ve Atatürk mahallerine sınır komşusu. Mahallede bir ilkokul, bir ortaokul bir de lise bulunuyor.

UÇURUM TEHLİKESİ

Mahallenin sorunları nelerdir?

Mahallenin Evka-5 kavşağının orada bulunan benzin istasyonundan başlayarak Esentepe Mahalle muhtarlığına kadar olan bölümde uçurum bulunmaktadır. Bu uçurum, 6-7 metre uzunluğunda bir yüksekliğe sahiptir. Burada spor aletleri ve park vardır. Çocuklar burada oyun oynuyor. Bu uçurum çocuklar için bir tehlike arz etmektedir. Çocuklardan birisi bu uçurumdan düşecek olursa bunun hesabını kim verecek. Biz o alana bir korkuluk inşa edilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında 6 ay önce başvuruda bulunduk. Buraya korkuluk yapılacağını söylediler biz de bekliyoruz yapılmasını. Mahalle sakinleri de burada korkuluğun olmamasından dolayı tepkililerdir. Çocuklarını bu alana bırakmaktan korkuyorlar.

Biz yüz ölçümü olarak çok büyük bir mahalleyiz. İzkent, Egekent, Çağdaş, Küçük Çiğli, Evka-5 ve Atatürk mahalleleriyle sınırımız bulunmaktadır. Bu kadar büyük bir toprak alanının sadece yüzde 20’sinde vatandaşlar oturmaktadır. Bu boş araziler imara açılmış bir durumdadır. Bu imara açılmış alanların alt yapılarının yapılması gerekmektedir. Bunun yanında o alanlara asfaltlanma ve aydınlatma gibi çalışmalar yapılmalıdır. Bu imar planı dahilinde bunların yapılmasını istiyoruz. Yapılacak yapıtlar mahallemizin değerini artıracaktır.

ÜST GEÇİTİN YAPILMASINI İSTİYORUZ

Bir benzin istasyonunun yanında üst geçit bulunmaktadır. Biz bu üst geçittin aynı yerinde yenilenmesini istiyoruz. Bu üst geçidin başka bir yere taşınacağına dair bir duyum aldık. Bu konuyu Çiğli Belediyesi’ne sorduk ve yerinde yapılacağını söylediler. Bizim de isteğimiz bu yöndedir.

Hasan Özfidan Cami ile Çamlı sitesi alanına kadar olan bölmeye üst geçit yapılacağına dair bir tabela asılmış. Aradan bir yıl geçmesine rağmen bu konuda bir çalışma yapılabilmiş değildir. Halk bu üst geçidin yapılmasını çok istiyor. Bu konuda da beni sıkıştırmaktadırlar. Bu üst geçidin bir an önce yapılmasını istiyoruz.

Sokaklarımızın çoğunda kaldırım bulunmamaktadır. Bunun yanında yolların bazı yerleri çökmüş durumdadır. Belediyeye söyledik ve bir plan çerçevesinde sırayla yapacaklarını söylediler. Bugüne kadar bize her konuda yardımcı olan Çiğli ve İzmir belediyelerinin bu konuda da hizmeti buraya taşıyacaklarını umuyorum.

Egekent’ten başlayan bir tane sevgi yolu projesi bulunuyor. Bu sevgi yolu mahallemizin tam ortasından geçmektedir. Güzel bir uygulama olan bu projenin biraz daha hızlandırılmasını istiyoruz. Vatandaş bunun yapılmasını çok istemektedir. Bu sevgi yolu tamamlandığında Harmandalı’nda oturan bir vatandaş yürüyerek yarım saatte Çiğli merkezde olabilecektir. İnsanların yürüyüş yapmalarını sağlayarak sağlık birer birey olmalarını amaçlayan bu projeyi destekliyoruz ve en kısa sürede tamamlanmasını umuyoruz.

Çiğli-Esentepe Mahallesi-ilkses

ÖZLÜK HAKLARIMIZ DÜZELTİLSİN

Muhtarların sorunları nelerdir?

Muhtarlık görüldüğü gibi basit bir iş değildir. Muhtarlar aklınıza ne gelirse bütün sorunlarla uğraşmaktadır. Muhtarların özlük hakları düzeltilmelidir. Muhtarlar en azından bir müdür kadar maaş almalıdırlar. Bazen bir kat elbise almak için bile para bulamıyoruz. Tebligat kanunuyla ilgilide problemler yaşamaktayız. Bu kanunun kaldırılmasını istiyoruz.

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Muhtarlar mahallenin özetidir. Mahallenin halk tarafından seçilmiş kişisi olarak herkesin de bu makama saygı duyması gerekmektedir. Mahallelin her sorununu muhtara anlatmaktadır. Muhtar her sorunla ilgilenmektedir.

Dilo Güneş Kimdir?

1960 yılında Muş’un Vartu İlçesi’nin Darcılar Köyü’nde doğdum. 1980 yılında Vartu Lisesi’ni bitirdim. Bir dönem Ankara’da kalarak esnaflık yaptım. 1997 yılından sonra İzmir’e taşındım. Burada da esnaflıkla meşgulüm. Şu an emekliyim ve muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım. Evliyim ve iki oğlum bulunmaktadır.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 3986

Mahallenin seçmen sayısı: 1670

Mahallenin posta kodu: 35610

Mahallenin cadde sayısı: 4

Mahallenin sokak sayısı: 55

Mahallenin muhtarı: Dilo Güneş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.