TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak Tüneli'nden Başbakan geçecek

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 35 İzmir projesinden biri olan Konak Tüneli'nin 24 Mayıs Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını, Başbakan'ın tünelden geçerek yolu test edeceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak Tüneli'nden Başbakan geçecek

Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulukent şantiyesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Konak Tüneli'nin 24 Mayıs Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğu tarafından açılacağını belirterek, Başbakan'ın yoldan geçerek test edeceğini de söyledi. Yıldırım, 310 milyon liraya mal olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Hayal diyorlardı, dalga geçiyorlardı ama gerçek oluyor. İki tane tüp. Her biri bin 674 metre uzunluğunda. En yukarıdaki örtü kalınlığı 100 metre. Türkiye'nin en büyük döner kavşağı var. Bir ucu Buca Çevre Yolu tarafına gidiyor. Çeşme tarafından gelen trafik, kentin kalbi olan Konak- Alsancak'a lokantaların, işletmelerin, eğlence merkezlerinin olduğu bölgeye girmeden çıkacak. Yolun 8 kilometrelik kısmı yapıldığında yüzde 100 verimli hale gelecek. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması lazım. Ama o yapmazsa biz yaparız. Tünelin maliyeti 310 milyon lira. Döner kavşak büyük bir sanat eseri."

YOLU TEST ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 626 proje arasında yer alan Çiğli- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun Harmandalı Kavşağı ile Koyundere Kavşağı arasındaki yolun önemini anlattı. Binali Yıldırım, Ulukent Kavşağı'ndaki karayolları şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, Tüpraş ve Petkim rafinerileri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük limanlarından Çandarlı ve Nemrut limanları, İzmir'in kuzeye doğru gelişmesini sağladığını belirterek, bölgedeki ulaşım ihtiyacını karşılayan İzmir- Çanakkale Yolu'ndaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve kentin kuzeyine kısa sürede, güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla Kuzey Otoyolu projelendirildiğini anlattı. Binali Yıldırım, toplam 9 kilometre uzunluğundaki İzmir Çevre Yolu'nun Harmandalı Kavşağı - Koyundere Kavşağı Projesi'nin 29 Nisan 2010 tarihinde ihale edildiğini, Kolin İnşaat A.Ş. tarafından 2011 yılı içerisinde başlandığını ve Mayıs 2015 tarihinde trafiğin hizmetine açıldığını belirterek, proje bedelinin 127 milyon lira olduğunu ifade etti. Yıldırım, minibüsün direksiyonuna geçti ve yolu test etti. Yıldırım, “Yola bak kaymak gibi" dedi.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ MASA KURDULAR

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine seçim çalışmalarını değerlendirirken, genç işsizlik sorununu gördüğünü yerel seçimde bazı belediyelerin masa kurarak insanları işe almak üzere kaydettiğini, seçimden sonra bunun yapılmadığını, umutların çalındığını önü sürdü. Yıldırım, şöyle konuştu: “Bugüne kadar 7 milyon vatandaşa iş bulduk. 2 milyon vatandaşın daha işe ihtiyacı var. Bunun yolu istikrarı sağlamaktır. Bazı belediyeler 30 Mart öncesi masalar kurdular. Kaç kişi var, yazdılar. 3- 5- 10 bin kişi. Seçim sonrası o kişiler geldiler kimseyi bulamadılar. Bu insanların umutlarını beklentilerini çalmaktır, biz bunu yapmıyoruz.”

“YENİ FUAR ALANI ÜVEY EVLAT GİBİ"

Binali Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde rakip çıktığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun performansını değerlendirmesini isteyen basın mensuplarına, “İzmir fuarı açıldı ama eski fuarın yeri daha güzeldi. Üvey evlat gibi serbest bölgenin bir kenarına sıkışmış bir durumda. Ama olsun öyle ya da böyle bir eserdir. 10 yılda yapıldı, önemli değil bir şey yapıldı. İzmir'de vatandaş ulaşımdan memnun değil" dedi.

“TÜRKİYE'NİN VAY HALİNE"

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceği yönündeki açıklamasını soran basın mensuplarına, “İzmir gibi yönetmek istiyorsa Türkiye'nin vay haline" diye konuştu. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.