TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP terörü ve çatı adayını konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili ‘çatı aday’ temaslarına ilişkin, “Türk milletinin üzerinde ittifak edeceği, mazisinde hiçbir şaibe bulunmayan; milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlere haiz, laik ve demokrat özellikleriyle tanınmış değerli bir isim konusunda mutabakat sağlanacağına yürekten inanıyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP terörü ve çatı adayını konuştu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de bir muhalefet sorunu değil, bir iktidar yıpranması, bir iktidar tükenmesi olduğunu öne sürerek “Başbakan ve hükümeti krediyi bitirmiş, yetkisini kötüye kullanmış ve makus sona doğru inişe geçmiştir. Kutuplaşmaya dayalı, gerginliğe bağlı, husumete ve ayrımcılığa havaleli siyaset tasarım ve zihniyeti artık iflas etmiştir. Nitekim AKP ahlaken, aklen, fiilen ve vicdanen erimiştir. Hükümetin meşruiyeti sorgulanır ve tartışılır hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan’ın yapacağı, sağlayacağı, vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Türkiye’mizin altından kalkamayacak kadar büyük badirelere savrulmaması için Başbakan Erdoğan’ın siyaseten tasfiye olması lazımdır. Toplumsal kargaşanın daha fazla yayılmaması, anlaşmazlıkların geniş çaplı çatışmalara dönüşmemesi için AKP hükümetinin demokratik yollardan gitmesi şarttır. Bunu da yapacak adı, şanı ve anıları hayasızca inkar edilen büyük Türk milletidir” ifadesini kullandı.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA DEVLET YOKTUR”

“Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün, siyasi ayrılıkçılık heves ve tahrikleri önümüzdeki en büyük sorunlardan birisidir” diyen Bahçeli, Türkiye’de iç huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhunun hançerlenmek istendiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Türkiye’nin varlığına ve milli birliğine kastetmeyi amaçlayan kanlı terör son dönemlerde yine azıtmış, yine azmış, yine kontrolden çıkmıştır. Hükümet yıllarca, teröristin insafa gelmesini bekleyerek zamanı boşa harcamıştır. Hükümet yıllarca teröristlere tavizler vererek, pazarlıklar yaparak sözüm ona terörün duracağını zannetmiştir. Bu aymazlık, bu gaflet zayıflatmak bir yana PKK’nın cüret ve mevzi kazanmasına yol açmış ve bölücü lobinin elini güçlendirmiştir. 1 Ağustos 2009 tarihinde, 12 kötü adam nezaretinde başlatılan “Demokratik Açılım” isimli yıkım projesi Türkiye’yi PKK’ya ikram etmenin ilk etabı, ilk adımıdır.”

BU TERÖR ÖRGÜTLERİ KİRALIK CİNAYET ŞEBEKELERİDİR

“Çözüm ve barış isimli ihanet süreci PKK’yı kendine getirmiş, militan açığını takviye etmesine yaramıştır” iddiasında bulunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK insan kaçırmakla kalmamış, dağa çocuk kaçırmaya kadar işi vardırmıştır. Özellikle Diyarbakır’dan seslerini yükselten, itirazlarını seslendiren, evlatlarını geri isteyen anaların haklı ve meşru yakarışları ziyadesiyle saygıdeğerdir. En başta Başbakan ve hükümeti konunun üzerine kararlıca eğilmeli, duygusal laflarla vaziyet kurtarmaya kalkışmamalıdır. Başbakan Erdoğan geçen haftaki grup toplantısında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde seslerini duyuran anneleri, babaları selamlamıştır.

Buraya kadar diyeceğimiz bir şey yoktur. Fakat ortada önemli bir sorun vardır. O da Başbakan’ın acizliği ve korkaklığıdır. Başbakan dünya ve Türkiye medyasını hassas olmaya çağırmıştır. Diyarbakır’daki annelerin görülmediğinden yakınmıştır. Daha sonra PKK’nın siyasetteki yan kolu ve aşağı mahallesi olan BDP ve HDP’ye yönelik olarak şunları söylemiştir:

‘Bunların da adreslerini gayet iyi biliyorsunuz, nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer, bunu da çok açık söylüyorum.’ Duyunca irkildiğimiz bu sözler ayan beyan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ın ağzından çıkmıştır. Başbakan’ın villada para eriten zeka abidesi evladı “ya hak” diyerek ok atarken, garibanın, fukaranın çocuğu ya sabır çekmekte, Kürt kökenli kardeşimin çocuğu dağa, bayıra kandırılarak götürülmektedir.

Başbakan Erdoğan iki gözü iki çeşme olan anneleri PKK’nın siyasi şubesi olan tek yumurta ikizi partilere havale etmiştir. BDP ve HDP’den medet ummak saflık değilse, kifayetsizliğin ta kendisidir. Şu kadar ki, dağ sevkiyat zincirinin üç halkası varsa, ikisi bu partilerdir. Başbakan Erdoğan PKK’nın kaçırdığı çocuklar için yine PKK’dan yardım dilenmektedir.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI NE YAPIYOR

Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü: “Başbakan Erdoğan bu söylediklerimi yapacak seviyeye, vasfa ve cesarete sahip değildir. Nitekim PKK’ya elini vermiş kolunu kaptırmıştır. PKK terör örgütü etkinliğini artırmış, ideolojik, mali ve insan kaynağı havzasını genişletmiştir. İşin kötüsü bunları AKP’nin himayesi altında yapmış, Başbakan’ın yardım ve yataklığıyla gerçekleştirmiştir. Tekrar söylüyorum, PKK süreçle canlanmıştır.”

ORTAK ÇATI ADAYI GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Cumhurbaşkanı Seçiminin önümüzdeki en önemli gündem konusu olduğunu vurgulayan MHP lideri Bahçeli, bu çerçevede, 'ortak çatı aday' tekliflerinin kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdığını söyledi.

31 Mayıs 2014 tarihinde yapmış oldukları yazılı basın açıklamasıyla bazı temasları hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını hatırlatan Bahçeli, şunları ifade etti: “12. Cumhurbaşkanı’nın uzlaşmayla belirlenmesi amacıyla sivil toplum kuruluşlarına planladığımız ziyaretlerimizi sırasıyla bu hafta içinde gerçekleştireceğiz. Türk milletinin üzerinde ittifak edeceği, mazisinde hiçbir şaibe bulunmayan; milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlere haiz, laik ve demokrat özellikleriyle tanınmış değerli bir isim konusunda mutabakat sağlanacağına yürekten inanıyorum.

Yeni Cumhurbaşkanı ayrımcı ve dışlayıcı olmamalıdır. Yeni Cumhurbaşkanı tarafgirliğe uzak, sübjektif yargılara mesafeli durmalı, milletin ortak duygu ve iradesini yansıtmalıdır. Cumhura Baş seçeceksek bu kesinlikle geniş çaplı bir anlaşmayla, kararlı bir uzlaşmayla ve herkesin hem fikir olmasıyla sağlanacaktır.” (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.