TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven’in karar duruşmasında adalet istediler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir'de boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Yasemin Güven için görülen karar duruşmasında adalet istedi

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2014 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güven’in karar duruşmasında adalet istediler

EMİNE ŞEKER

 

İzmir'de boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Yasemin Güven’in karar duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform üyeleri basın açıklaması esnasında, ‘Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin’, ‘Yasemin Güven için buradayız’, ‘Adalet biziz susmayacağız’ ve ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ gibi sloganlar attı. Basın açıklamasına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform üyelerinin yanı sıra Yasemin Güven’in annesi Cemile Güven ve kız kardeşi Meryem Fidan da katıldı.

 

KOMİSYONU ETKİN ÇALIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına okuyan platform üyesi Ayhan Aşçı, boşanmak istediği kocası tarafından 13 Ağustos 2013 tarihinde öldürülen Yasemin Güven’in karar duruşmasında adalet için toplandıklarını belirterek, “Yasemin kardeşimiz, ayrı yaşadığı kocası Şehmuz Yüksel tarafından işkence edilerek öldürüldü. Yasemin, öldürüldüğünde 3 aylık hamileydi. Kadın cinayetlerini durdurmak için toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten kadın omuz omuza vermiş durumda. Bunun bir sonucu olarak Kasım ayında kadın cinayetlerini geriletmeyi başardık. Kadın cinayetlerini durdurmak için bu denli güçlü bir kadın mücadelesi verilirken, çözüm yollarını kadınlar net bir şekilde söylerken meclise düşen de bunları dikkate almaktır. Kadına yönelik şiddet konusunda mecliste kurulan komisyon 3 Aralık tarihinde resmileşti. Komisyonu etkin çalışmaya ve verdiğimiz kadın mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz” dedi.

KOMİSYON ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN DAVALARINA KATILMALI

Kadına yönelik şiddet konusunda komisyonun görevi kadınların esas sorunu, kadına yönelik şiddetin en yüksek düzeyi olan kadın cinayetlerini durdurmak olması gerektiğini ifade eden Aşçı, sözlerine şöyle devam etti: “Bunun için ise platformumuzun oluşturduğu 5 temel talep ve 15 Kasım Kadın Konferansı’nda belirlediğimiz kararlarımız var. Komisyon’un yüzünü döneceği yer, adalet arayan ailelerin ve kadın hareketinin bu talepleridir. Nasıl ki o aileler adalet için karda kışta adliyelerde oluyorsa komisyon da öldürülen kadınların davalarına katılmalı, yanımızda olmalıdır. Yasemin kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz.”

ÖLDÜRÜLEN KADINLARA SÖZÜMÜZ OLSUN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sanem Deniz Kural ise, savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, “Savcı katilin tasarlayarak kasten öldürmek ve gebe kadına karşı suçlarından cezalandırılmasını istedi. Biz de kararında bu yönde çıkmasını istiyoruz. Olaya iştirak ettiği düşüncesiyle de 2 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Bu kişilerden biri katilin kardeşi diğeri ise arkadaşıdır. Biz mücadelemizi sürdürdükçe kadın cinayetleri ile ilgili yol alındığını görüyoruz. Bu nedenle bizim acil taleplerimizin derhal yerine getirilmesi gerekiyor. Bizler kasım ayında mücadelemizde kadın cinayetlerini azaltmaya başardık. Ayrıca aralık ayında kadın cinayetleri olamaya devam ediyor. Kadın cinayetlerinde en ağır cezaların verilmesi gerekiyor. Yetkililerin yaptıkları açıklamalar yetmiyor. Gereğini yapması, tüm yasaları uygulaması ve tüm taleplerimizi yerine gelmesi gerekiyor. Biz kadınlar için çalışacak bir bakanlık istiyoruz. Yeni anayasa istiyoruz. Ayrıca kadınlar için bütçe istiyoruz. İstanbul sözleşmesinin uygulanmasını istiyoruz. Bunlar yerine getirildiğinde kadın cinayetlerinin azalacağından eminiz. Bu nedenle gereği yapılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Öldürülen tüm kardeşlerimize sözümüz olsun” şeklinde konuştu.

İzmir'de boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Yasemin Güven’in annesi Cemile Güven ve kız kardeşi Meryem Fidan da, adalet istediklerini vurgulayarak, katilin ağırlaştırılmış müebbedini talep ettiklerini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.