TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP, İzmir’den 2 adayı Meclis’e gönderecek

Halkların Demokratik Partisi, İzmir İl Başkanlığı’nda partinin barajı aşmasını heyecan ve alkışlar eşliğinde izledi.  Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İzmir’den 2 milletvekilini garantileyen HDP, Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan’ı meclise yolladı  

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP, İzmir’den 2 adayı Meclis’e gönderecek

NEŞE YAVUZ- 2015 Genel Seçim Sonuçları, HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi’nde izlendi. Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Pınar Aydınlar da HDP İzmir İl Başkanlığı yöneticileriyle seçim sonuçlarını televizyondan izledi.

 “ARTIK HALKIMIZI TEHDİT EDEMEYECEK”

 Sonuçlar gelmeye başladıktan sonra bir basın açıklaması yapan HDP İzmir 1. Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, resmi olmayan sonuçlara göre Müslüm Doğan ile birlikte vekil olmaya hak kazandıklarını belirtti. Kürkçü, “İki milletvekili tamamladığımız anlaşılıyor. Ancak biz bu mücadeleye yalnız başımıza girmedik. Sonuç sadece ikimizin eseri değil. Türkiye ölçeğinde seçim sonuçlarının vekilliklere dönüşmesi için mücadele vermiş olan milyonlarca haklımızı, hayatlarını kaybeden parti üyelerimizi Diyarbakır’da, Bingöl’de yoldaşlarımızı sevgiyle anmadan geçemeyiz. İzmir’de de uzun bir mücadele yürüttük. Bugüne kadar HDP’nin temsil edilmesine imkan vermeyen politik ve toplumsal tabloyu değiştirdik. Herkese çok müteşekkiriz. Bu sonucun elde edilmesini çok önemsiyoruz. Bunun mecliste bir iskemleyle ilgisi olmadığını herkes biliyor. HDP Türkiye’nin tüm kaderini değiştiren bir atakla seçime girdi. AKP’nin yekpare denilen iktidarının yekpare olmadığını hep birlikte gördük. HDP’nin bir sonuç almaya yaramayan tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere bundan daha dinamik ve devrimci bir gücün olmadığını, büyük bir kitle hareketi olduğumuzu, marjinal olmadığımızı halkımız ispat etti. Türkiye’nin Kürt halkına saygıyla eğiliyoruz. Onlara eşlik eden Türkiye’nin tüm ezilenlerine, baraj engelini geçebilmesi için, demokrasi için partimize oy veren herkesin bu başarıda çok büyük katkısı var. Aldığımız görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm karartma çabalarına rağmen Gezi’nin dinamizmini, özgürlük hareketinin büyük kurtarıcı etkisini birleştirerek meclise taşıyacağız. Bunu herkes biliyor. Bugünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönem açılıyor. Yarın sabahtan itibaren de yepyeni bir ülkeye uyanıyoruz. Tayyip Erdoğan’ı çıktığı yolculukta kendi başına bıraktık. Artık halkımızı tehdit edemeyecek” dedi.

 “İZMİR’İN ÇOĞULCU RUHUNU MECLİSE TAŞIYACAĞIZ”

 Kürkçü İzmir’in çoğulcu yapısının meclise taşınacağını ifade ederek, “HDP İzmir’in çoğulcu, özgürlükçü ruhunu meclise taşıyacak. Alevilerin olduğu kadar kadınların da, gençlerin olduğu kadar emekçilerin de sesini meclise taşıyacağız. İzmir’in yekpare bir milliyetçilik ülkesi olmadığını çok kültürlü bir toplum olduğunu Türkiye çok yakından görüyor. Partimize ve adaylarımıza yüzünü dönmüş olan bütün seçmenleri kendi öz kardeşimiz biliyoruz. HDP yüzünün akıyla çıktı. AKP’nin bütün şiddetine karşı barışla ve tahammülle karşılık verdi. Ortada mükemmele yakın sonuçlar var. Tabi mükemmel sonucu 2019’da elde edeceğiz.  Halkımızın her zaman yanında olarak, onun mücadeleci oğulları ve kızları olarak çalışmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyorum. Türkiye’ye büyük bir ufuk açılıyor. Umarım Türkiye layık olduğu şekilde yönetilecek artık. Tayyip Erdoğan’a layık değildik.  AK Parti’den düşen oyların bir bölümünü aldığımızı biliyorum. Tam manasıyla analiz edecek ayrıntılı sonuçlara sahip değiliz. Beklediğimize yakın bir sonuç elde ettik. Biraz daha iyi olabilirdi. Bunu da oturup analiz edeceğiz. Biz kendi hedeflerimizin biraz gerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 KOALİSYON YOK

 Kürkçü AK Parti ile koalisyon olmayacağını kesin bir dille belirterek, “Bizim hiçbir zaman böyle bir düşüncemiz olmadı. Daha önce de söyledik. O mirasa herhangi bir biçimde ortaklaşmayız, böyle bir koalisyon içinde olmayacağımızı siyasi bir hedef olarak deklare etmiştik. Biz şu an herhangi bir koalisyonda yer almayı düşünmüyoruz. Bizi buna mecbur eden herhangi bir siyasi şart da yok. Şu an bizim için koalisyon olmayacak” ifadelerinde bulundu.

 “KUTLAMA YAPMIYORUZ”

 Öte yandan Kriz Merkezi’nde başta İzmir’de sıkça görüldüğü ifade edilen plakasız araçlar olmak üzere pek çok konu yakından izlendi. Sonuçların önemli bir kısmının açıklanmasının ardından barajı aştıkları için sevinç gösterisi yapmak isteyen pek çok partiliye “Kutlama yapmıyoruz, sabaha kadar sandıkların başından ayrılmıyoruz” mesajları iletildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.