TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka-Demirköprü Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karşıyaka’nın Demirköprü Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı 2. dönemini yapmakta olan İbrahim Akçe. Mahallemiz Karşıyaka’nın güzel mahallelerinden birisi diyebilirim. Özellikle İZBAN’ın mahalleden geçmesinden sonra buraya rağbet artmış. Bunun sonucunda eski yapıların yerini yeni binalar almış. Mahallenin çehresi değişmiş

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka-Demirköprü Mahallesi

TANER UYANIKER

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karşıyaka’nın Demirköprü Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı 2. dönemini yapmakta olan İbrahim Akçe. Mahallemiz Karşıyaka’nın güzel mahallelerinden birisi diyebilirim. Özellikle İZBAN’ın mahalleden geçmesinden sonra buraya rağbet artmış. Bunun sonucunda eski yapıların yerini yeni binalar almış. Mahallenin çehresi değişmiş. Bu durum kira rakamlarına da yansımış görünüyor. Ortalama bin lira gibi bir tutar kiracıları bekliyor. Mahallemizde orta gelir düzeyine sahip vatandaşlar daha yoğunlukta yaşıyor. Mahallemizin sorunlarına geldiğimizde Ordu Caddesi 618 sokağın kesiştiği yerde ışık sisteminin olmaması nedeniyle oluşan kazalar. Burada çok fazla maddi hasarlı kazaların olduğunu dile getiren muhtar Akçe, bunun yanında birde ölen vatandaşın olduğunu söyledi. Akçe, bu kavşağın bir an önce ışıklandırılarak bu kazaların önüne geçilmesini istedi.

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karşıyaka’nın Demirköprü Mahallesi. Mahallemiz daha çok orta gelir düzeyine sahip bireylerden oluşuyor. Mahallemizin muhtarı ise, doğma büyüme bu mahallede ikamet eden ve 6 yıldır görevini sürdüren İbrahim Akçe. Mahallemizde İZBAN hattının bulunması mahallemiz için artı bir değer katmış. Bu sebepten ötürü mahallemiz yenilenmiş. Müteahhitlerin akın ettiği mahallede eski binaların yerini yeni yapılar almış. 2 katlı binaların yerinde 5-6 katlı binalar uzanınca mahallede nüfus yoğunluğu da artmış. Bu artan nüfus yoğunluğu kanalizasyon yetersizliğine neden olmuş ve her yağmurda taşan bir alt yapı sistemi ortaya çıkartıyor. Bu konu hakkında çalışmaların belediye tarafından yürütüldüğünü dile getiren muhtar Akçe, yağmur ve kanalizasyon sisteminin birbirinden ayrılacağını belirtti. Mahallemizde bunun yanında Ordu Caddesi üzerinde bulunan 618 sokağı keşişindeki alanda meydana gelen kazalar. Ölümlü kazanında meydana geldiği bu alana bir trafik ışığı gerekliliği görünüyor. Bu yolun çok büyük tehlike arz ettiğini belirten Akçe, belediyenin bu sinyalizasyon sisteminin alt yapısını kurduğunu ama bir türlü ışıklandırmayı başlatmadığını belirterek burada bir daha ölümlü kazaların meydana gelmemesi için bunun en kısa zamanda yapılması gerektiğini ifade etti.

ÖLÜM KAVŞAĞI!

Muhtar olmasında babasının payının büyük olduğunu dile getiren Akçe şunları söyledi: “Babam benden önceki muhtardı. 1983’ten 2009 yılına kadar bu görevde bulundu. Babam yaşlanınca görevi bıraktı. Mahalleli babamı çok severdi. Önceden benim böyle bir düşüncem yoktu ama emekli olduktan sonra aklıma yattı. Sonra adaylığımı koydum mahalle sakinlerinin babamı çok sevmesi ve beni de tanımaları nedeniyle bu göreve gelmemi sağladılar. Ben de babamdan aldığım gelenekle mahallem için elimden gelen her şeyi yapıyorum.”

Ordu Caddesi, 618 sokağın kesişiminde meydana gelen kazalardan yakınan muhtar Akçe, o bölgeye bir sinyalizasyon sistemi yapılmasını istedi. Akçe, “Geçen yıl genç bir vatandaş bu yolda meydana gelen kaza nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun haricinde çok sayıda maddi hasara neden olan kazalar da meydana geldi. Burada bir sinyalizasyon sistemi olması gerekmektedir. Bunu defalarca yetkililere dile getirdik. Sözlü ve yazılı olarak bildirdik. Bu başvurulardan sonra alt yapılar yapıldı ama bir türlü ışıklar konulamadı. Hala ne zaman konulacağına dair bir belirsizlik bulunmaktadır. Bu yolu kullanan öğrenciler de bulunmaktadır. Onlar için de tehlikeli bir durum söz konusudur. Yetkililer hala ışıkları koymak için neyi bekliyorlar bilmiyorum. Oraya alt yapının konulmasını tek bir anlamı var o da burada böyle bir ihtiyaç olduğunun kanıtıdır. Bu yapılan çalışmayı tamamlamalarını bekliyoruz” dedi.

ALT YAPIDA SORUN

Mahallelerinin eski olması nedeniyle alt yapı sistemlerinin de eski olduğunu belirten Akçe, “Mahallemizdeki yer altı sistemlerinde sorun yaşıyoruz. Zaten eski ve yetersiz bir altyapı sistemi mevcut bir de buna son dönemlerde artan nüfus eklenince iyice yetersiz duruma geldi. Yağmur yağdığında taşma ve tıkanmalar sık sık meydana gelebiliyor. Mahalle sakinlerinin bu konu hakkında çok fazla şikayeti bulunmaktadır. Biz bu konu hakkında dilekçelerimizi ilettik. Belediye olarak bu durumun farkında olduklarını ve yağmur sularıyla kanalizasyon sularının birbirinden ayrılacağını belirttiler. Bunun bir an önce yapılmasını en azından bir sonraki kışa kadar tamamlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mahallelerinde araç alt geçidinin yapılarak ulaşım sorunun büyük ölçüde giderildiğini ifade eden Akçe, alt geçidin oradan çıkan yer altı suyunun ise değerlendirilmesini istedi. Akçe, “Alt geçidin oradan su çıkmaktadır. Bu su pompalarla yan tarafta bulunan dereye akıtılmaktadır. Su çok berrak ve temiz görülmektedir. Bu suyun boşa akıtılması bizi üzüyor. Bu suyun değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

“YETKİLER ARTIRILMALI”

Muhtarların sorunlarına değindiğimizde muhtarımız en çok tebligat kanunundan şikayet ediyor. Bu kanunun değiştirilmesi gerektiğini belirten Akçe şunları söyledi: “Bu kanun değiştirilerek bu sorumluluğun bizlerden alınması gerekmektedir. Vatandaşı evinde bulamayan postacılar evrakları bize getiriyor biz de daha sonra vatandaşlarla sorun yaşıyoruz. Bu vatandaşlarda evrakları bizden almayı unutuyor daha sonra vatandaşla aramızda sorun meydana geliyor. Bunun yanında muhtarların sosyal hakları biraz daha artırılmalıdır. Bizlere metrolarda ve vapurlarda kullanabileceğimiz bir kart erilmesi gerekmektedir. Ben mahallenin sorunları için bu yolculukları yapmaktayım. Yetkilerimizde yetersizidir. Biz hiçbir siyasi parti çatısı altında bulunmuyoruz. Herkese eşitçe hizmet vermek için buradayız. Bu yüzden bize verilen yetkilerin daha fazla olması gerekmektedir.”

Muhtarların mahallenin mülki amiri olduğunu söyleyen Akçe, “Mahalleli bizi bir ana bir baba yerine koymaktadır. Mahallelinin her sorunuyla yakından ilgileniriz. Hastasında, ölüsünde bizi yanlarında görürler. Vatandaşlar muhtarına güvenir. Her şeylerini gelip bize gönül rahatlığıyla anlatırlar. Biz de onların güvenini boşa çıkartmıyoruz. Burada konuşulanlar burada kalıyor. Muhtarlar bu yüzden bile bir mahalle için önemlidir” dedi.

İbrahim Akçe Kimdir?

1961 yılında Karşıyaka’da doğdum. Doğma büyüme bu mahallede yaşıyorum. 2009 yılından itibaren mahallemde muhtarlık görevini yürütmekteyim. Muhtarlıktan önce özel bir şirkette çalıştım. 2006 yılında emekli oldum. Öğrenim durumum ortaokuldur. Evliyim ve 2 çocuğum var.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz Karşıyaka’nın eski mahallelerinden birisi konumunda. 70 yıllık bir geçmişe sahip. Mahallemizde diş hastanesi, Necip Demir Lisesi, 1 tane ortaokul, 1 tane sağlık ocağı bulunuyor.

Mahallenin künyesi

Mahallenin nüfusu: 5500

Mahallenin seçmen sayısı: 4414

Mahallenin posta kodu: 35560

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 37

Mahallenin muhtarı: İbrahim Akçe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.