TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanrıkulu: “TOKİ konutlarında insanların ölmesi mi bekleniyor?”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 668 Ailenin yaşadığı ve heyelan nedeniyle tahliye kararının alındığı Çiğli Evka-5 TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.  Tanrıkulu, “Neden hala tedbir alınmıyor. İlle Soma ve Samsun’da olduğu gibi vatandaşlarımızın ölmesi mi gerekiyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tanrıkulu: “TOKİ konutlarında insanların ölmesi mi bekleniyor?”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Çiğli Evka-5 TOKİ konutlarında önceki gün gündeme gelen haberler üzerine bölgeyi ziyaret etti. Bölgede incelemelerde bulunan Tanrıkulu vatandaşlar ile bir araya gelerek onları dinledi. TOKİ konutlarında derin çatlakları yerinde gören, boşaltma kararı verilmesine rağmen okulları kapanmasına 1 ay kaldığı için yüzlerce ilkokul öğrencisinin okuduğu TOKİ Çiğli İlköğretim okulunda incelemelerde bulunan Tanrıkulu, bölgede vatandaşların canlarına mal olacak büyük bir sıkıntı olduğuna işaret etti. Tanrıkulu, TBMM’de konu hakkında ilgili bakanlıklara soru önergesi vererek, sorun çözülesiye kadar takipçisi olacağını söyledi. Belediye Meclis üyeleri ve partililerle birlikte yaklaşık 1 saati aşkın süre incelemelerde bulunan Tanrıkulu, vatandaşlarda tek tek konuşarak sorunlarını dinledi ve çözüm için mücadele edecekleri sözünü verdi.

“DERHAL TEDBİR ALINMALI”

Evka-5 Mahallesi’nde heyelan riski nedeniyle, TOKİ tarafından yaptırılan bazı binalarla TOKİ Çiğli İlk Okulu’nun 17 Nisan tarihinde boşaltılmasına karar verilirken, imkanı olan bazı vatandaşlarında evlerinden taşınırken, büyük bir çoğunluk evlerinde endişeli bekleyişini sürdürüyor.  Heyelan nedeniyle TOKİ konutlarında ciddi çatlaklar meydana gelirken vatandaşlar yarıkların her geçen gün büyüdüğünü, ancak bugüne kadar tedbir alınmadığını ifade ettiler. İncelemelerin ardından konuşan MHP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Tanrıkulu, TOKİ konutlarında ciddi sıkıntı olduğuna işaret ederek, sorumluları göreve davet etti ve derhal tedbir alınmasını istedi.

“İLLE CAN KAYBI MI GEREKİYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulu ile üstünde kalan binaların arasına fore kazıklar çaktığını ancak, TOKİ konutları için bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığını açıklayan Tanrıkulu, “Burada büyük bir sorumsuzluk örneğini görüyoruz. TOKİ arsası üzerine 20 bina yapmış. Toplamda 668 Aile bu evlerde yaşıyor. 2010 Yılında vatandaşlar bu evlere taşınmış. 2011 yılından beri de heyelan oluyor. Heyelan nedeniyle binalarda çok ciddi çatlaklar var. Çocukların oynadığı oyun parkı çatlaklar yüzünden sökülmüş. Binaların arasındaki istinat duvarlarında bir elin gireceği kadar çatlaklar oluşmuş durumda. Yollarda yarılmalar var. İlkokul öğrencilerinin okuduğu okulda derin çatlaklar var. Boşaltma kararına rağmen ‘okulların kapanmasına 1 ay kaldı’ denilerek boşaltılmamış. 3 binaya boşaltma kararı verilmiş. İmkanı olan evini taşıyor ama diğerleri ne yapacak. Tedbir almak için ille Soma Kömür Madeni veya Samsun’daki TOKi evleri gibi can kaybı mı bekleniyor” dedi.

“SORUNU ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Konuyu sürekli gündemde tutacaklarını hem yerel de hem de Ankara’da sorunun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Tanrıkulu, “Belediye Meclislerine ve TBMM’ye sorunu getireceğiz. Burada hatalar zinciri vardır. TOKİ, Belediye ve müteahhidin sorumluluğu vardır. Bu sorumluların bir araya gelerek sorunu çözmeleri gerekir. Buradaki endişeli vatandaşların sesini duymayan, harekete geçmeyen ilgili herkesin kanuni ve vicdani olarak sorumlu olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.