TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardinliler İsrail’i kınadı

İzmir Mardinliler Federasyonu Gençlik Kolları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla Konak Meydanı’nda toplandı

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2014 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardinliler İsrail’i kınadı

DAVUT İPEK - İzmir Mardinliler Federasyonu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla Konak Meydanı’nda toplandı.Düzenlenen protesto mitingine İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Mehmet Şakin Irmak, İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Anadolu Birliği Başkanı Ferhan Ademhan ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Murat Savcı da katıldı. İzmir Mardinliler Federasyonu Gençlik Kolları Genel Başkanı Murat Savcı yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Emperyalizmin akıl hocası ve Ortadoğu’daki jandarması olan Siyonist İsrail devleti, Ortadoğu’yu kana bulamaya devam ediyor. Dünyayı para ve sınırlarını genişletme hırsı uğruna talan eden İsrail, insanlık adına hiçbir değer tanımaksızın mazlum halka zulmediyor. Bizler burada, İsrail devletinin Mescid-i Aksa’ya saldırılarını lanetlemek için toplanmış bulunuyoruz.”

“BARIŞA VURGU YAPIYORUZ”

Başkan Savcı şunları da kaydetti: “Bizler, binlerce yıllık tarihi boyunca, halkların, dillerin, dinlerin beşiği olmuş, hoşgörü diyarı Mardin kentinin gençleriyiz. Yine binlerce yıldır kültürlerin buluşma kavşağı olan Ege’nin barış kenti İzmir’de yaşayan İzmirli gençler olarak bütün haksızlıklara ve zulümlere sesimizi yükseltmeyi görev biliyoruz. Yine İslam coğrafyasının gençleri olarak bizler, İslam’ın adındaki selama, yani barışa, her zaman vurgu yapıyoruz. Aynı zamanda, bütün mazlumların, zalime karşı birliğinin de savunucularıyız. Ortadoğu topraklarında yaşam on yıllardır emperyalist güçlerin eliyle bir cendereye dönüştürülmektedir. Bütün dinlerin ve kadim kültürlerin doğuşuna tanıklık eden bu topraklar, bu zulme artık dur demelidir. Bütün bunlar gösteriyor ki İsrail sadece İslam’ın değil, tüm insanlığın düşmanıdır. Ortadoğu toprakları bu insanlık düşmanlarını içinden söküp atacak kudrete ve inanca sahiptir. Bizler İzmir’de yaşayan Mardinli gençler olarak, dünyanın bu zulme seyirci kalmasını kınıyoruz. Zulüm altındaki Filistinli kardeşlerimizin ve tüm ümmetin yanında olduğumuzu buradan duyuyoruz. Yıllardır, İsrail’in işgali altındaki ülkelerinde vatanlarını savunurken şehit düşen tüm Müslüman kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. İslam coğrafyasında bu zulmün mutlaka sona ereceğine inanıyoruz. İzmir’den tüm dünyaya sesleniyoruz. Zulüm mutlaka yenilecektir.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.