TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzlerce Türk Kadını Gündoğdu’da buluştu

Cumhuriyet Kadınları Karşıyaka’dan başlattıkları yürüyüşü Gündoğdu Meydanı’nda sonlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüzlerce Türk Kadını Gündoğdu’da buluştu

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Karşıyaka’dan başlayan yürüyüş Gündoğdu Meydanı’nda son buldu. Gerçekleşen yürüyüşde “Kadının Türk Toplumundaki Önemi”ne vurgu yapıldı. Gündoğdu Meydanı’nda açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Pınar Gül, açılış konuşmasında Türk kadını ve toplumdaki önemi ile Derneğin kuruluş amaçlarından bahsetti: “Ulusal kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışmaktadır. Derneğin tüm üyeleri Cumhuriyet Devrimlerinin kadınlara her alanda eşit sosyal ve hukuksal haklar sunduğunun bilincindedir. Bu nedenle efelerin önünde kör kurşunlara atılan Gördesli Makbule’ye, atının sırtında düşmanın denize dökene kadar savaşan Fatma Seher’e ve yüzlerce kahraman kadına borcumuz var ” dedi.

ŞİDDET TESADÜF DEĞİLDİR

Gül devam konuşmasında ise Adalet ve Kalkınma partisine de yüklendi ve şunları söyledi: “AK Parti iktidarı boyunca kadına uygulanan şiddet yüzde 1400 kat arttı. Şiddet bulaşıcıdır. Şiddet korkaktır. Şiddet sinsidir. Gericilik ve bölücülük şiddetin anasıdır ve AK Parti ile kadına uygulanan şiddet hiç de tesadüf değildir. Cumhuriyet devrimleriyle özgürleşen kadın, Cumhuriyet devrimleri ve Atatürk’den uzaklaşıldıkça cahillik ve magazinin pençesinde, sosyal hayatın dışına sürülen, tek görevi doğurmak olan evin dört duvarı arasında sıkışıp kalan, her türlü kötü davranışın altında inleyen bir köleye dönüşüyor.”

 ÜZERİMİZDE OYNANAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ

Türk kadını olarak üzerlerinde oynanan oyunların farkında olduklarını söyleyen Gül, “Kadınların yaşam hakkını bile elinden alan gerici, bölücü Cumhuriyet yıkıcıları karşılarında bizi bulacaklar. Tarih bir kez daha Türk kadınına Gördesli Makbule, Fatma Seher olma şansını, Vatanını ve insanlığını kurtarma görevi vermiştir. Ülkemizin yarısını oluşturan biz kadınlar Cumhuriyet devrimlerine bağlıyız” dedi. Gül, Türk kadınının gücünü ayrıca şu sözlerle belirtti: ”Her bir tokatla her bir bıçak darbesiyle her bir çığlıkla bileniyoruz. Başımız dik, özgür ve eşit yaşayacağımız günlere özlemle cesaret ve kararlılıkla örgütleniyoruz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.