TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bekle’ye MYKY sözü

AK Parti İzmir Birinci Bölge 7. Sıra Milletvekili adayı Cemal Bekle, Roman kanaat önderleri ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyareti sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bekle’ye MYKY sözü

ANIL YIKGEÇ

AK Parti İzmir Birinci Bölge 7. Sıra Milletvekili adayı Cemal Bekle, Roman kanaat önderleri ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyareti sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İl Başkanı Bülent Delican ve il başkan yardımcıları, ilçe başkanları katıldı.

Ülke gündemindeki en önemli konunun 7 Haziran Genel Seçimler olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, geçen haftada Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu yoğun temasları olduğunu ifade ederek; “Geçen hafta Ankara’da yaptığımız istişarelerle ilgili bilgilendirme. Milletvekili adaylarımız belli olduktan sonra Ankara ile yoğun temaslarımız oldu. Başbakanımızın ise Roman kardeşlerimizin bir görüşmesi oldu. 13’üncü yılına giren AK Parti iktidarın ilk önce toplumsal huzuru sağlamak için bu zaman kadar kendi öz vatanında birlikte yaşadığı insanlarla ayrımcı bir anlayışı reddetti. Toplumun bütün katmanlarının eşit seviyede aynı vatandaşlık hakkına sahip olduğunu hem deklare etti hem de bu konuda ciddi adımlar attı. Bunlardan bir tanesi de Roman açılımımızda değerli Roman kardeşlerimizle birlikte yol aldığımız çalışmalardı. Farklılıklarımız bir zenginlik olarak gören bir partiyiz. Bu zenginliği de daha da geliştirip daha da yaşatabilmek için tüm kimliklerin özgürce kendini ifade edebilme, toplumun her kademesinde yer alabilme ve birlikte yürüme kararlılığı ile bu zamana kadar geldik. Başbakanımızla bundan sonraki faaliyetlerimize Roman kardeşlerimizin nasıl daha fazla katkı koyacağını görüştük. Müjdeler verdi. Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği o yolda çok daha fazla hizmet yapabileceğimiz bir yol açtı” dedi.

AK PARTİ ZİHİNLERDE DEVRİM YAPMIŞTIR

AK Parti’nin Roman Milletvekili adayı olarak en çok ‘Roman Çalıştayı nedir?’ sorusuyla karşılaştığını belirten Cemal Bekle, AK Parti’nin Romanlar adına yaptığının bir devrim olduğunu vurguladı. Bugün hiç kimsenin ‘Ben Romanım’ demekten çekinmediğini söyleyen Bekle, “AK Parti’nin Roman adayı olarak açıklandık. Bana en çok gelen sorulardan birisi ‘Roman Çalıştayı nedir?’ ve ‘Romanlarla ilgili AK Parti ne yaptı?’ sorusu. AK Parti'nin öncelikle zihinlerde Romanlar adına yaptığı devrimdir. Ben Romanım, çingeneyim diyemeyen, Romanlığından utanan bugün Türkiye'de göğsünü gere gere Roman çocuğuyum diyebiliyor. Bu normalleşme sürecinde bireysel hak ve özgürlüğün ne olduğunu birebir yaşayan insanlarız. AK Parti zihinlerde devrim yapmıştır. Bugün ben de, muhalefet partilerinde aday olan Roman kardeşlerim de varlığını AK Parti'nin yaptığı açılımlara borçludur. Romanlar geleceğe daha umutla bakıyorsa, eşit vatandaşlık adına seslerini daha gür ve net çıkartıyorsa Cumhurbaşkanın, Başbakan'ın ve AK kadroların emeği tartışılmaz. Başbakanımız en son görüşmemizde çok müjdeli ve sorunların çözümüyle ilgili haber verdi. Önümüzdeki süreçte romanlardan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyemiz olacağını ve karar alma mekanizması içinde sadece MKYK'da değil birçok alanda Romanların çok daha etkin olacağını ifade etti. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. AK Parti’li teşkilatlara sesleniyorum. Birlikte İzmir'de el ele, gönül gönüle AK Parti'nin AK kadrolarına yakışır şekilde ciddi bir çalışma yapmaya hepimiz hazırız. Zafer yaşamaya hepimiz hazırız” şeklinde konuştu.

45 ROMAN FEDERASYONU BEKLE’YE DESTEK OLACAK

Delican, Başbakanın birkaç tane müjde verdiğini, bir tanesini Bekle’nin açıkladığını diğerlerini de kendisinin açıklayacağını söyledi. Başbakan tarafından tek söz verilen kişi olduğuna vurgu yapan Delican, “Cemal Bekle umarız partimizin milletvekili olacak. Milletvekili olsun olmasın inşallah en üst karar alma organı alanında bir temsilci olarak bulunacak. Başbakan tarafından tek söz verilen kardeşimiz. O gün bir Roman kardeşimin kendisine danışman olmasını istedi. Roman kardeşlerimizin sorunlarını aktarabilecek bir Roman danışmanı olacak. Yurtdışında Roman vatandaşlarımızla temas kurulacak. Başbakan adına Roman temsilci görmek istediğini söyledi. Yurtdışında roman vatandaşlarımız arasından bir Roman temsilcimiz olacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'da Roman kardeşimizin temsilci olarak yer almasını istedi. Şimdiden başarılar diliyoruz. Roman kardeşlerimiz en iyi şekilde AK Parti üst kadrolarını temsil edilecektir. STK'lardan karar alma organlarında olacağı için çok önemli bir gelişme. Türkiye'de yaşayan mozaiğinin partimizde temsil edilmesi için çok önemlidir. Bekle, parlamento da hem AK Parti'yi hem Roman kardeşlerimizi temsil edecektir. Bir İzmirli olarak üst düzey bir göreve getirilmesi sorunları doğrudan çözebilmek için parti adına istişare ederek çok daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyorum. Partimizde Roman kardeşlerimiz üst düzey yönetici olarak bizim de önümüzü açacak. Roman federasyonlarından 45 temsilcisi İzmir'e gelerek bire bir Cemal kardeşimize destek olacak. Alt yapısını hazırlıyoruz” diye ifade etti.

PURÇU İLE RAKİP DEĞİLİZ

CHP’nin beşinci sıradan aday gösterdiği Özcan Purçu ile aralarında bir fark olmadığını belirten Bekle, “AK Parti teşkilatlarında yetişmiş biriyim. Parti terbiyesi bize 1 ile 13’üncü sıra arasında bir fark olmadığını öğretti. Özcan kardeşimizin orada olmasından gurur duydum. Romanların bir temsilcisi olarak meclise gidecektir. Simgesel bir durumdur. Bu bir bayrak yarışıdır. Özcan'la karşı karşıya gelmek istemiyorum. Özcan kardeşimizle rakip değiliz. Başbakan Davutoğlu'yla yaptığımız görüşmede sıra ile ilgili bir konuşma geçmedi” dedi. Seçim sürecindeki yol haritasını da anlatan Bekle, "Seçmene, komşuları olarak gideceğiz. Barınma eğitim, ayrımcılık, sağlık gibi altı ana maddede Roman çalıştayları devam eden bir süreç. Özcan kardeşimiz vekil olunca onunla da takip edeceğiz. Sorunlarımız belli. 4 ayrı bakanlıkla çalışma yürütüldü. Çözüm önerilerimizle 2015 yılında çalışmalarımız devam edecek. Özcan da ben de bunun takibini yapacağız. 2011’ de yaptığımız çalışmalar ortada. Biz kendi mahallelerimize gideceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.