TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık emekçileri 11 Şubat’ta iş bırakıyor

SES, sağlık emekçilerine yapılan dayatma ve angaryalara karşı iş bırakma eylemi düzenleyecek.  3 Ocak’tan beri Cumartesi günleri nöbete gitmediklerini belirten SES, 11 Şubat’ta da hizmet üretmeyeceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık emekçileri 11 Şubat’ta iş bırakıyor

NEŞE YAVUZ

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), birinci basamak kamu sağlık kurumlarında çalışan ebe, hemşire ve hekimlere dayatılan Cumartesi günü nöbet tutma zorunluluğunu protesto etme amacı ile 11 Şubat’ta iş bırakacak.

 

Son dönemlerde aile hekimliği alanında sürekli değişen uygulamalar nedeni ile birçok sorunla yüzleşen sağlık emekçileri, esnek ve kuralsız çalışmanın, temel çalışma biçimi haline gelmesinden şikayetçi. İktidarın “sağlıkta dönüşüm programı” adı altında,  geçici görevlendirme ve angaryaları rutin bir hale getirdiğini ifade eden SES, 3 Ocak tarihinde başlatılan Cumartesi nöbetlerine gitmediklerini ve fazla çalışma ile angarya genelgesi geri çekilmezse 11 Şubat’ta da hizmet üretmeyeceklerini belirtti.

 

NÖBETE GİTMEME ÇAĞRISI

 

Ege’de Bugün’e konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, “İzmir’deki tüm Aile Sağlık Merkezlerindeki çalışanlara nöbete gitmeme çağrısı yaptık. Bu süreç 4 haftadan beri sürüyor zaten. Her hafta daha çok arkadaşımız Cumartesi nöbetlerine gitmeyerek bu düzenlemeye ses çıkarıyor” dedi. Aile Sağlık Merkezleri çalışanlarının ilk başlarda sadece hafta içi çalıştığını daha sonra ise, hafta sonları da acile nöbetçi olarak çağrılmaya başlandıklarını ifade eden Çakır, “Saat 8-17 arası günlük mesai olması gerekiyor. Hafta içi 3 bin-4 bin kişilik hasta yoğunluğu ile uğraşan çalışanlar bir de hafta sonu çalışmaya zorlandıkları zaman hem kendileri birçok problemle yüzleşiyor hem de hastalara verilen hizmet kalitesi düşüyor” dedi.

 

MAHKEME KARARLARI VAR

 

Çalışanların Cumartesi günleri nöbete gitmememe durumları ile alakalı herhangi bir yaptırım uygulanamayacağını ifade eden Çakır, “Çalışanların ellerinde mahkeme kararı var. Cumartesi çalışmak zorunda olmadıklarına dair bir karar olduğu için nöbete gitmeyen arkadaşlara soruşturma açılması gibi bir durum söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.