TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türker: “Tarımda dışa bağımlı hale geldik”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı hale geldiğini söyledi. Türker, sivil toplum örgütlerinin siyasileri yönlendirme noktasında önemli bir misyona sahip olduklarını da kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türker: “Tarımda dışa bağımlı hale geldik”

Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi’nde konuşan Türker, “2010 yılında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte sivil toplum örgütünde görevli olanların aday olmadan önce istifa etmelerine yönelik bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme Anayasa’nın 135. maddesine aykırıdır. Bu durum hak ihlaline girmektedir. Sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin siyaset yapmalarını engellediler. Bu nedenle sivil toplum örgütleri yöneticilerinin bu hak ihlalinin ortadan kalkmasını sağlamak amacıyla yasanın ilgili maddesinin iptali için dava açmalıdır” dedi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte Türkiye’nin federal bir devlet haline getirilmeye çalışıldığını savunan Türker, “Uygulanan tarım politikalarıyla Türkiye dışa bağımlı hale getirildi. Türkiye, tarım ürünlerini ihraç eden ülke konumundan ithal eden ülke haline geldi. Tarım üreticisi ürettiği malı satamıyor” ifadesini kullandı.

Çiftçilerin hakkını koruyacak bir mekanizmanın oluşturulması gerektiğini vurgulayan Türker, şunları söyledi: "Çiftçi, ürettiğini satma stresini yaşamamalıdır. Devlet, üreticinin mallarını satabileceği ve haklarını koruyacak bir mekanizma oluşturmalıdır. Çiftçi ürettiği ürünü kar ederek satabilmelidir. Köyde yaşayan vatandaşlarımız, köyünü bırakıp kente göç etmek zorunda kalıyor. Bu durumun önüne geçilmesi gerekir.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.