TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diplomatik ilişkiler gelişecek

83. Uluslararası İzmir Fuarı partner ülkesi Mauritius ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ülkemizin diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğini düşünüyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Diplomatik ilişkiler gelişecek

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Bu yıl 83.kez kapılarını açan Uluslararası İzmir Fuarı ile ilgili bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, “Misafirlerimizin iyi intibalarla ülkemizden ayrılmalarını istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ülkemizin diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğini düşünüyorum”  diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, 83. Uluslararası İzmir Fuarı’yla ilgili basın toplantısı düzenledi. Fuar hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya Fuar’ın partner ülkesi Mauritius Cumhuriyeti’nin Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed-Hossen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve delegasyon düzeyinde fuarda yer alan konuk ülkelerin bakanları katıldı. Fuar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kavranoğlu,  “Temeli cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanan, böyle bir fuarı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden fuara katılan konuklarımız, farklı ülke ve temsilcileriyle bir araya gelerek kaynaşacaklar, temaslarda bulunacaklar. Ülke temsilcileri kültürel ve diplomatik ilişkilerini geliştirecektir. Misafirlerimizin iyi intibalarla ülkemizden ayrılmalarını istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Fuara katılan ülkelerin bakanlarıyla görüşmeler yaptık. Ülkemizin diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğini düşünüyorum. Irak ve Suriye gibi komşularımızda silahlı çatışmaların ekonomiyi tehdit ettiği dönemde fuarın bölgesel istikrara katkı sağlamasını diliyoruz. Bu olayların bir an önce bitmesini diliyoruz. Masum kadınların, çocukların öldürülmesi bizleri derinden üzmektedir. Barış çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

 YENİ TİCARİ İLİŞKİLER

Mauritius Cumhuriyet Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed-Hossen, “Türkiye ile ticari ilişkilerimiz yeni sayılır, ilişkilerimizi geliştirmek için buradayız. Çalıştaylar yapacağız. Buradaki delegelerimiz iş adamlarıyla buluşacak, neler yapılacak onları görüşeceğiz” diyerek Fuar’ın her iki ülke içinde faydalı olmasını diledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.