TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Milleti kandırıyorlar”

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve HDP'liler arasında Dolmabahçe'de gerçekleştirilen görüşmenin ardından yapılan 10 maddelik açıklamada PKK'ya silah bırakma çağrısı olmadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Milleti kandırıyorlar”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP'li Akif Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, HDP grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder arasında  Dolmabahçe’de yapılan görüşmeden sonra açıklanan 10 maddelik müzakere metninde  PKK'ya silah bırak çağrısı yer almadığını açıkladı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi 10 maddelik plan içerisinde terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapıldığına ilişkin kamuoyu algısı yaratıldığını belirterek “Maddelere dikkatlice bakıldığında PKK'ya silah bırakma çağrısı yok. Ayrıca açıklamayı yapan da HDP'li Sırrı Süreyya Önder. Neden Bakan Akdoğan yapmıyor. İlginç değil mi. Biz CHP olarak başından itibaren Kürt sorununu çözümü için net bir tavır ortaya koyduk. O da sorunun TBMM çatısı altında çözülmesidir” dedi.

Dolmabahçe görüşmesinden  sonra HDP'li Pervin Buldan'ın İç güvenlik Paketi ile ilgili olarak “görüştük” açıklamasını da değerlendiren Hamzaçebi, Türkiye'nin demokratikleşmesine terör örgütü Öcalan'ın katkı sunduğunu ifade etti. Hamzaçebi CHP olarak İç Güvenlik Paketi’nin demokratik hakları ve bireysel özgürlükleri yok eden maddeleri bulunduğunu ve bu maddelerin çıkartılmasından geri adım atmayacaklarını söyledi. Hamzaçebi, “Polise tutuklama yetkisi kabul edilemez. Bu hakim ve mahkeme kararıyla olur” ifadesini kullandı.

Akif Hamzaçebi, bir soru üzerine “IŞİD'e giden silahların Türk malı olması hükümet ile IŞİD arasındaki ittifakın göstergesi. İç Güvenlik Paketi içinde yer alan Jandarma düzenlemesi IŞİD'e silah götüren TIR'ların aranmasıyla doğrudan ilgili. Demokratikleşmeyle falan ilgisi yok” dedi.

Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı engin Başçı hakkında “Vatan haini” dediğini de anımsatarak  “Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Eğer Merkez Bankası başkanı vatan haini ise, gereğini yapın. Değilse Cumhurbaşkanı hakkında fezleke hazırlayın” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.