TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal hayat koruma altında

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı tabiatı Fotoğraf sergisinin açılışını İzmir Valisi Mustafa Toprak ile gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğal hayat koruma altında

ONURHAN ALPAGUT

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı tabiatı içinden Fotoğraf sergisi açılışını yaptı. Hayvan haklarını koruyoruz etkinliğine katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak etkinlik kapsamında sergiyi gezdi. Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürü Nurettin Taş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na kendine gelen talimatlar doğrultusunda yapılan projeler hakkında faaliyet raporu verdi.

“ÜLKEMİZ DÜNYADA 1 NUMARA"

Hayvanları koruma etkinliği çerçevesinde bir konuşma gerçekleştiren Bakan Eroğlu, “Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü çok büyüttük. Türkiye'de on beş tane müdürlük kurduk. Burada amaç ‘yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü' düsturundan dolayı. Onlar olmasa zaten dünya olmaz. Bu bakımdan bizler de tabiatı, ormanları korumak ile görevliyiz. Biz ülke olarak tabiatını en iyi koruyan ülkelerden bir tanesiyiz. Hükümetimiz çevre ve tabiatı koruyan en iyi hükümettir. Ben zaten çevre profesörüyüm. Yıllarca tabiatı korumak ile ilgili binlerce öğrenci yetiştirdim. Şu an Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başında olan bir kişi olarak en büyük önemi tabiatı, hayvanları, yaban hayatı korumaktır. Ormanları koruma konusunda biz dünyada 1 numarayız. Dünyada orman varlıkları azalıyor. Ama bizde orman varlığı son 12 yılda 900 milyon dekar orman alanı arttı. Ayrıca odun serveti de yüzde 20 oranında arttı. 1 milyar m3 den 1,5 milyar m3'e ulaştı. Tabiat parkı sayımız arttı. Şu anda 203'e çıktı. Milli parklarımız 43 tane. Bizden önce bu sayı bir elin parmaklarından azdı. İzmirlilerin hoşça vakit geçirmesi için ve çocuklara orman sevgisini aşılayabilmeleri adına İzmir'de çok sayıda mesirelik alan yapacağız” dedi.

YABAN HAYATI KORUYORUZ

Bugün herkesin hayvanları korumak için kenetlendiğini belirten Eroğlu, “Bizim vazifemiz yaban hayatını korumak. Ancak hayvan severlerin bizlere yazdığı mektuplar neticesinde sokak hayvanlarını da koruyoruz. Biz yaban hayatında kış aylarında, kurak dönemlerde onların su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz bugün ulaşılamayan yerlere dahi helikopterler ile sakatat bırakıyoruz. Bu bizim vazifemiz. Hayvanları besliyoruz, su bırakıyoruz. Hayvanlara su vermek adına küçük göletler, havuz yapıyoruz. 2 bin 500 tane gölet, havuz yaptık. Yaban hayatına 10 bin 500 kg yem bıraktık. Yaban hayatı geliştirme sahaları ilan ettik. Hayvanları rahatsız etmemek için oralara bir şey yapmıyoruz. Türkiye'nin yüzde 8’ini şu an bu şekilde koruyoruz. Vatandaşlarımız köpeklere, kedilere bakıyor. Onların ihtiyaçlarını karşılıyor” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.