TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağ-Kur’luların borçları silinecek

SGK, geriye dönük 12 ay ve daha fazla borcu olan Bağ-Kur’luların borçlarından kurtulması için yapmaları gereken işlemlere ilişkin ‘genelge’ yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bağ-Kur’luların borçları silinecek

Meclis’te görüşülen 6654 Sayılı Torba Yasa ile Bağ-Kur’lulara getirilen borç dondurma durumu nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu, 2015/13 Sayılı Genelge yayımladı. Buna göre tarım sektörü dahil kendi adına çalışan tüm Bağ-Kur borçluları borç durdurmadan yararlanabilecek. Ancak bunun için 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle geriye doğru en az 12 ay ve daha fazla borcu olma şartı aranacak. 12 aydan daha az borcu olanlar, borç sildiremeyecek ancak başvurmaları halinde borçlarını yapılandırarak, taksitle ödeme imkanı bulacak. 30 Nisan 2015 tarihli 4/b Kapsamındaki Sigortalılığın Durdurulması Genelgesinde borç sildirmek için başvuru süresi 3 ay olarak açıklanırken, son başvuru tarihi 15 Temmuz 2015 oldu.

1,3 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

1.3 milyon Bağ-Kur'luyu ilgilendiren karar ile borcunu hemen dondurmak isteyenler bir dilekçeyle bağlı bulundukları SGK müdürlüğüne başvura bilecek. Borcu silinen Bağ-Kur'lulardan, emeklilik şartlarını taşıyanlar hemen emekli olabilecek. (HABER MERRKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.