TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaştan hizmet isyanı

Bayraklı Belediyesi’nin 7355/2 Sokak’ta yaklaşık 1 ay önce başlayan ve hala bitmeyen kazı çalışmasından dolayı yollarını kullanamayan, Yamanlar Mahallesi sakinleri belediyenin kendilerini mağdur ettiklerini iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaştan hizmet isyanı

EMİNE YALÇIN

Yamanlar Mahallesi’nde bulunan 7353/13 Sokak’ta yaşayan mahalle sakini Bayraklı Belediyesi’nin başlatmış olduğu yol çalışmasından dolayı hiçbir güvenlik önlemi alınmadığından mağdur olduklarını söyledi.

“YANGIN ÇIKSA İTFAİYE GİREMEZ”

Yamanlar Mahallesi’nde ikamet eden Gönül Akdağ, yaklaşık 1 aydır çile çektiklerini vurgulayarak, “Allah korusun bir hastamız olsa ambulans, bir yangın çıksa itfaiye giremez. Uzaktan bizi ziyaret etmek için misafirlerimiz geldi. 10 gün kaldılar. Bizle beraber burada rezillik çektiler. Yukardan gelen yağmur suyunun daha rahat gidebilmesi için bir çalışma başlattılar. Ama sonunu getiremediler. Komşularımızın arabaları 1 aydır kapının önünde bekliyor. Çıkartacak başka yol yok. Tek sorun yolun bitmesi tamamlanması değil ki. Kapımızın önünde aydınlatma yok. Çöplerimizi döktüğümüz konteynırlar yol olmadığı için toplanmıyor. Oy alana kadar kapımızdan ayrılmıyorlar. Oy aldıktan sonra da kapımızı çalmıyorlar. Bizim yerimizde kendileri olsa ne yapacaklar? Soruyorum ben. Acil hastaları olsa nasıl hastaneye götürecekler? Rezilliğin içinde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Yetkililerin bir a önce gelip sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz” dedi.

“KENDİLERİNİ SEÇERKEN GİDİN KOLTUKTA OTURUN DEMEDİK”

Yine aynı mahallede oturan Muhtar Adayı olan Faruk Akıcı, her seçim öncesi vatandaş için bir şeylerin yapılmaya çalışıldığını anlatarak, “Mahalleye hizmet etmek amaçlı başlatılan vatandaşlarımıza eziyet haline geldi. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadığından dolayı geçen günlerde bir tanıdığımız çukurun içine düştü. Allah’tan bir şey olmadı. Oturan vatandaşların başka kullanacağı yol olmadığı için mecbur bu yolu kullanıyorlar. Mahallede oturan vatandaşlarımıza eziyet haline gelen bu yol çalışmasının bitirilmesi için mahalle muhtarını aradım. Muhtar bana; ‘kardeşim yapmıyorlar. Ben ne yapayım? Benim sözüm geçmiyor’ dedi. Bende kendisine; ‘senin sözün geçmiyorsa sen neden muhtar oldun? dedim. Böyle kırsal kesimlere hizmet verilmiyor. Ama iş oya gelince bizden oy istiyorlar. Ama net bir şekilde söylüyorum. Bizim burada oy verebileceğimiz artık tek parti var. O partide HDP. Tüm mahalle olarak oylarımız HDP’ye gidecek. Biz belediyenin hizmet vermek için başlatmış olduğu bu çalışmayı en kısa süre içerisinde gelerek çözmelerini istiyoruz. Belediye Başkanı oturacağına bu işlere bakan memuruna benim vergilerimle kendisine maaş veriyorsa ilgilenmesini söylesin. Biz kendilerini seçerken gidin koltukta oturun demedik ki. ‘Halka hizmet edin’ dedik” şeklinde konuştu. İlhami Demir ise yetkililerin bir an önce yaşadıkları sorunu çözmelerini istedi.

İNSANLARA KÖYLÜ GÖZÜ İLE BAKIYORLAR

Mahalle sakinlerinden Hanefi Canlı da Yamanlar Karakolu’ndan Yamanlar son durağına kadar hizmet verilmediğini iddia ederek, “Ben 1993 yılından bu yana Yamanlar Mahallesi’nde yaşıyorum. Ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Bayraklı Belediyesi’nin bir hizmetini görmedim. Burada yaşayan insanlara köylü gözü ile bakıyorlar. Bir şey yapmak istediler onu da başaramadılar. Biz burada hem mağdur ediliyoruz hem de eziyet çekiyoruz” diye konuştu.

KARABAĞ, BİZLERE SÖZ VERDİ

Ramazan Demir ise Yamanlar Mahallesi’nde oturduğunu söyleyerek, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Seçim çalışmalarından dolayı vatandaşın gözünü boyamak adına yapılan bir çalışmadır bu. Asıl amaçları oy toplamak olduğu için hizmet vermek istediler. Başladılar ama bitiremediler. Yetkililerden ne gelen var ne giden. Muhtarımıza gidiyoruz. Ama muhtarda da bir iş yok. Eğer muhtar üstüne düşen görevi yapamıyorsa bıraksın. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a sesleniyorum; seçim zamanı çok kere bizi ziyaret etti. Bizlere söz verdi. Ama seçildikten sonra mahallemize uğradığı yok. Biz mevcut olan mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.