TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir önseçime hazır

Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir’de, 29 Mart Pazar günü, hakim denetiminde yapacağı ön seçime sayılı günler kala, CHP İzmir İl Başkanlığı tüm hazırlıklarını tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir önseçime hazır

31 Aralık 2014 tarihine kadar partiye üyeliğini gerçekleştirmiş 129 bin 107 partilinin oy kullanacağı ön seçim için,37 ayrı adreste toplam 592 sandık kurulacak. Ön seçim hazırlıklarının neredeyse tamamlandığını ve CHP’ye yakışan bir seçim gerçekleştireceklerini söyleyen, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter “Tüm Türkiye’nin gözü, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da seçimlere İzmir’den katılacak olması sebebiyle üzerimizde olacak. Bizde İzmir’e yakışanı yapacağız” derken, artık sona yaklaşılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Serter şunları söyledi:

“AKP GİBİ YAPMAYACAĞIZ”

“29 Mart Pazar günü bizim için sadece bir ön seçim olmayacak, Demokrasinin beşiği İzmir’de, Türkiye’nin demokrasiyi savunan, uygulayan hem örgütünün hem de halkının sesine kulak veren, Türkiye’nin en büyük partisinin CHP’nin bayramı şenliği olacak. Sayın Genel Başkanımızın da İzmir’den seçimlere katılacak olmasıyla coşkumuz, heyecanımız bir kat daha arttı. Tüm Türkiye’nin gözü, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da seçimlere İzmir’den katılacak olması sebebiyle üzerimizde olacak. Bizde İzmir’e yakışanı yapacağız. CHP, adaletten, demokrasiden, eşitlikten dem vurup da, halka baskıdan, yolsuzluktan ve fakirlikten başka bir şey vermeyen AKP’nin yaptığı gibi, ‘körler sağırlar bir birini ağırlar’ yapmayacak. Denetimsiz, sandıkların Ankara’ya kaçırıldığı, sonuçları her türlü şaibeye açık olan göstermelik bir seçim olmayacak bizimkisi. YSK’nın kontrolünde İlçe seçim kurulları tarafından, hakim denetiminde ön seçim yapacağız. Oyumuzu da İzmir’de kullanacağız, aynı gün sandıktan çıkacak sonuçları da İzmir’de açıklayacağız. Sayın Genel Başkanımızla birlikte İzmir’in adına yakışır bir şekilde, İzmir’den demokrasi dersi vereceğiz.”

REKOR KATILIMLA DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Yapılacak ön seçim için sayısal bilgileri de paylaşan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ön seçime 31 Aralık 3014 tarihine kadar partimize üyeliğini tamamlamış olan toplam 129 bin 107 partilimiz katılabilecek. İlçe Seçim Kurullarıyla birlikte yapılan çalışmalar sonunda, ilçelerimizde seçim günü oy kullanılacak yerler belirlendi. Tüm İzmir’de aralarında okul ve spor salonlarının bulunduğu 37 ayrı adreste, toplam 597 sandık kurulacak ve üyelerimiz 1. Bölgede 74, 2. Bölgede 81 aday adayımız için oylarını kullanabilecek. Oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam saat 17.00 de sona erecek. Üyelerimiz aday adaylarının isimlerinin bulunduğu oy pusulalarında en az 5, en çok 10 ismi işaretleyebilecek. Bu rakamların altında veya üstünde işaretleme olursa oyu geçersiz sayılacak. Bu saatten sonra herhangi bir sebeple aday adaylığından çekilen bir isim olursa oy pusulasından silinmeyecek ancak, o kişiye verilen oylar geçersiz sayılacak. Üyelerimizin bu hususlara çok dikkat etmesi gerekiyor, ilçe başkanlıklarımızda bu konularda kendi üyelerine gerekli duyuruları zaten yapıyorlar. Seçim günü yapılacak hazırlıkların dışında neredeyse tüm ön seçim çalışmalarımızı tamamladık. 29 Mart Pazar günü rekor bir katılımla inşallah demokrasi şölenimizi gerçekleştireceğiz.”

İzmir’de 29 Mart’ta 129 bin 107 parti üyesi, İzmir’de CHP Genel Merkezinin her iki bölgede kontenjan hakkını kullanacağı 1., 3. ve 5. sıraların dışında kalan, toplam 20 İzmir milletvekili adayını belirlemek için sandık başına gidecek. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.