TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz

Kadın Adayları Destekle Derneği İzmir Şube Başkanı Sema Övgün Ak Partili kadın milletvekili aday adaylarının tanıtıldığı basın toplantısında parti başkanlarını hedef alarak hazırlanan ‘biz ne diyoruz siz ne anlıyorsunuz?’ içerikli afişlerin kısa bir süre sonra billboardlarda yer alacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz

NİLGÜN TAZE

İzmir KADER Şube Başkanı Sema Övgün, ‘sözümüz meclisten içeri’ konulu 7 Haziran genel seçimlerinde İzmir’de aday adayı olan kadınlarla tanışma amaçlı düzenlenen basın toplantısında siyaset konusunda Türkiye’de tek dernek olan KADER’in siyaset okulları, kampanya, lobicilik, eğitim gibi konularında toplantılar ve çalışmalar gerçekleştirmekte olduğunu belirterek, “Her partiden aday adayı olan kadınları sivil toplum kuruluşları ve basınla tanıştırmak amaçlı toplantımıza davet edilen AK Parti’den 36 aday adayı kadınlarımızla birlikte olup onları tanımak ve desteklemek ve basınla buluşturmak amacıyla bir aradayız. Sözümüz meclisden içeri konumuzla aday adayı olan demokratik kent İzmir’de kadın adaylarımızın da sözü olsun istedik. İzmirli kadınların İzmir’de yaşamaları ve İzmir’i bilenler olarak seçilmeleri halinde İzmir için ve kadınlar için toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalarının sözünü alacağız. Her aday adayına söz verilerek kendilerini tanıtmaları ile kişisel çıkarları için değil toplum için çalışmalarının plan ve programları hakkında fikirleri paylaşılacak. Aday adaylarının Toplumsal Cinsiyet rollerini bilerek, eşit temsil talebiyle siyasete hazırlanmalarına KADER İzmir Şubesi olarak destek verildi. Siyaset konusunda Türkiye’de tek dernek olan KADER siyaset okulları, kampanya, lobicilik ve eğitim konularında toplantılar ve çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu konuda yapılan toplantıda, kadınların erkeklerden farklı deneyim ve tecrübeleri ile olayları ele alışlarındaki farklı yaklaşımları, farklı çözüm üretme yeteneklerini bir araya gelerek tek tek söz alarak gösterirler. KADER olarak Türkiye’de 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde kadın milletvekili sayısının artması için ‘’BİZ NE DİYORUZ SİZ NE ANLIYORSUNUZ!’’ kampanyamızı başlatarak TBMM’de yer alacak 550 milletvekilinden yarısının kadın olması için çalışacağız” dedi.

105 KADIN ADAY

Nüfusun yarısını temsil eden kadınların mecliste eşit oranda bulunması gerektiğine dikkat çeken Övgün, Meclis’deki temsil oranının 14.39 olduğunu bu oranın yüzde 50 artması için kadınların seslerini duymaları ve eşitlikçi yasaların çıkması gerektiğini belirterek, “İzmir’de nüfusun yüzde 53’ü kadındır. İzmir’de yaşayan kadınlardan aday adayı olan CHP 45, AKP 45, Anadolu 4, MHP 1, HDP’nin de 14 kadın aday adayı vardır. Türkiye’de demokrasinin yüzü olan İzmir’de katılım talebi ile rekor kırmıştır. Türkiye’de 43 ilde kadın aday adayı yoktur. Türkiye’de şu an 105 tane kadın aday adayı var. Siyaset İzmir’de şekillenir, Ankara’da uygulanır. Demokratik toplumlarda siyaset alanında kadınların erkeklerle sayıca eşit olmaları gerekiyor. Siyaset demokrasidir. Toplumsal eşitlik için insan hakları bağlamında kadınlar için siyasette listelerde yer verilmelidir. Fermuar yada Zebra modeli Yunanistan, Bulgaristan komşu devletlerde uygulandığı gibi. Avrupa ülkelerinde kota uygulanmaktadır. Bizde de olmalıdır. Kadınlar türlü zorluklarla başa çıkarken siyasette cam duvara çarpmaktalar. Bunun çözümü kadınların bir arada olmaları ile birbirlerini dayanışma içinde desteklemeleridir. Aday adayı kadınların meclise giderek kanun yapıcılar olarak ülke sorunlarına çözüm üretirken, eşitlikçi yaklaşımları ile kişisel çıkarları için değil toplum yararına çalışmalarını ve vatandaşlarla birlikte sürekli iletişim halinde olmalarını bekliyoruz. Siyasetin bu zor zamanında elini taşın altına bırakan emek zaman veren özgüvenli eli öpülesi bu kadınları kutluyoruz. Bizlerle olacağınız için, toplum yararına olan çalışmalarda her zaman duyarlı davranışlarınız ve emekleriniz için katılımlarınız ve katkılarınıza çok teşekkürler ederiz. Kadınlarımız başarılarla seçilsinler” açıklamasını yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.