TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahliye için gelinmedi

İzmir'in Gümüşpala Semti'nde bir inşaat firmasının üç gecekondu evini yıktıktan sonra başlattığı hafriyat çalışmalarında toprak kayması yaşanmasından dolayı 3 apartmana tahliye kararı verildi ancak dün sabah saatlerinde yapılması beklenen tahliye için hiçbir yetkili gelmedi

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tahliye için gelinmedi

NİLGÜN TAZE

Bayraklı Belediyesi, bir inşaat firması tarafından iki apartman önünde yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak sıkıntının kentsel dönüşüm yasasından kaynaklandığını ve tahliye işleminin yapılması gerektiğini belirterek,  "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verdiği izin neticesinde belediyeye müracaat etmeden yıkımla ilgili işleme başlandığından bu sorunlar yaşanmaktadır. Belediyemiz tarafından 2 bin 500 ton dolgu malzemesi getirilerek kendi iş makinelerimizle, söz konusu parsellerde dolgu çalışması yapılması sonucunda tehlikeli durum büyük oranda ortadan kaldırılmış olmakla birlikte, ilgilisi olan müteahhit firma tarafından Dokuz Eylül Üniversitesine yaptırılan proje çalışmaları devam etmektedir. Bunun tamamlanmasıyla müteahhit tarafından projenin yerinde uygulaması yapılacaktır. Geçen süreçte belediye üzerine düşen tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir. Sonuç itibariyle, söz konusu alanda zemin iyileştirme işine başlanacağından bu uygulama esnasında oluşacak etkilerden ve de zeminde oluşan büyük yarıkların olmasından dolayı can ve mal güvenliği açısından daire sakinlerinin tahliye işlemi yapılması gerekmektedir. Tahliye edilecek olan vatandaşların sorununu belediyenin tek başına çözmesi mümkün değildir. İzmir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, müteahhit firmanın ve diğer kurumların bu konuya müdahil olması gerekmektedir. Son çıkan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün verdiği izin neticesinde belediyeye müracaat etmeden yıkımla ilgili işleme başlandığından bu sorunlar yaşanmaktadır”  açıklaması üzerine beklenen tahliye gerçekleşmedi.

NELER OLMUŞTU?

Gümüşpala, Altınyol yanındaki alanda gecekondu evlerini satın alan inşaat firması geçen Haziran ayında kazı çalışması başlattı. Büyük iş makinelerinin de kullanıldığı kazı çalışmaları sırasında gerekli planlama yapılmadığı için bazı bölgelerde çökmeler meydana geldi. Bunun üzerine inşaat firmasının müracaatıyla bölgede inceleme yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kazıdan dolayı heyelan riskinin bulunduğunu, iki apartmana 1.5 metre yakınlıkta büyük çatlaklar oluştuğunu belirterek buradaki vatandaşların tahliye edilmeleri yönünde karar verdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen talep doğrultusunda da Bayraklı Belediyesi encümen kararıyla iki apartmanın boşaltılması için geçen ağustos ayında tahliye kararı verdi. Belediyenin bu kararına tepki gösteren apartman sakinleri, mimar ve mühendis odalarından tahliye gerekmediğine dair rapor aldı. Bunu da mahkeme kararıyla onaylattı.

YİNE TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Aradan geçen 7 ay sonunda ne inşaat firması ne de Bayraklı Belediyesi istinat duvarı yapmak için çalışma başlattı. Sadece 15 gün önce bölgeye gelen ekipler istinat duvarı yapılması gereken bölgeye toprak yığınağı yaptıktan sonra ayrıldı. Ancak sağanak yağışlardan dolayı, toprak kaymasının hızlanması ve çatlakların büyümesi üzerine apartman sakinleri bir kez daha yetkililerden yardım istedi. Toprak kaymasını önlemek için istinat duvarı yapılması yerine bu kez de bölgedeki üç apartman için belediye, tahliye kararı verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.