TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik dostlarımıza şefkat eli

Dikili Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirdiği otomatik su kapları ve kedi evleriyle minik dostlarımızı koruma altına alıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Minik dostlarımıza şefkat eli

Bunaltıcı sıcaklarda sokak hayvanlarının artan su ihtiyacını karşılamak ve susuz kalmalarına tedbir almak için ilçede park ve bahçelere Dikili Belediyesi ekipleri tarafından yerleştirilen otomatik sulama kapları ve aynı zamanda barınma ihtiyaçlarını karşılayacak kedi evleri ile sokak hayvanlarının yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

‘‘SOKAK HAYVANLARINI KORUYALIM”

İnsanların rahat, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamaya hakları olduğu gibi, minik dostlarımızın da aynı haklara sahip olduğunu vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Göreve gelmeden bir söz vermiştik. Dikili’de sevgi kazanacak demiştik. Bugün bu hedefimizin doğrultusunda çalışıyoruz. Dikili Belediyesi olarak bize emanet edilen hayatın tüm unsurlarına sahip çıkacağız. Nasıl insanımız önemliyse can dostlarımız hayvanlarda bizim için önemlidir. Onlara sahip çıkmak için üstümüze düşen her şeyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda ekiplerimiz yaptığı çalışmaların ardından minik dostlarımızın yoğun olduğu bölgeler belirlenerek, bu bölgelere başta kedilerin barınma ihtiyacını giderecek kulübeler ile kedi, köpek ve kuş gibi canlıların susuz kalmalarını önlemek için otomatik sulama kapları yerleştirdik. Günün her saatinde su seviyesi ve kalitesi otomatik olarak yenilenen bu su kaplarıyla ilçemizdeki sokak hayvanlarının susuz kalmasının önemli oranda önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

‘‘VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ’’

Yeşil alanlara ve parklara yerleştirilen otomatik su kaplarının sokak hayvanları için büyük fayda sağlayacağına inandığını ancak vatandaşlarında bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Tosun, “Belediyemiz ekiplerince yürütülen bu çalışmalara destek olmak ve sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılanması hepimizin görevidir. Hep beraber yaşam dostlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle Dikilimizde yaşayan vatandaşlarımızdan, minik dostlarımız için bir kap suyu kapı önlerinden eksik etmemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.