TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Operasyona İktidardan Destek Muhalefetten Tepki

Emniyet mensuplarına yönelik olarak 11 ilde başlatılan operasyon  iktidar ve muhalefet milletvekilleri tarafından farklı değerlendirildi. Muhalefet iktidarın seçime kadar benzer operasyonu sürdüreceğini belirtirken iktidar partili milletvekilleri devlet içindeki illegal yapılara izin verilmeyeceğini savundu

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Operasyona İktidardan Destek Muhalefetten Tepki

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

 İzmir merkezli 11 ilde yasa dışı dinleme iddiasıyla emniyet mensuplarına yönelik olarak başlatılan operasyona milletvekilleri de destek verdi. İzmir milletvekili Rıfat Sait devlet içine çöreklenen bir illegal yapı olduğunu belirterek, "Kim olursa olsun bu kabul edilemez. Adına paralel deyin veya başka bir şey, devlet böyle bir yapıyı kabul etmez. Aksi takdirde devlet olma vasıflarını yitirir. Yasadışı organizasyon, dinleme ve uygulamalara yönelik bir operasyon sonuna kadar devam edilmeli, ve yasaları ihlal edenler kanun önünde mahkemelerde hesap vermeli" diye konuştu.

Rıfat Sait Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "inine kadar gideceğiz" sözünü anımsatarak, “Benim kanaatime göre tam olarak çözülmedi. O nedenle operasyon yapıldı. sonuna kadar gidilmeli" görüşünü dile getirdi

CHP'li Erdal Aksgünger ise, operasyonun bir algı yönetimi olduğunu iddia etti. Aksünger, seçime kadar bu tür operasyonların sürdürüleceğini belirterek, "Aslında TİB ve TÜBİTAK'a yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alınmıştı. Hiç bir şey çıkmadı. Gözaltına alınanlardan sadece 4 kişi içeride. Hükümet bir algı operasyonu yürütüyor. Bunu sürdürmek gereği hissediyor" dedi.

TİB ve TÜBİTAK'a yapılan operasyona MİT mensuplarının da katıldığını iddia eden Aksünger, sorgulamalardan sonra gözaltına alınanların büyük bölümünün serbest bırakılmasının MİT elemanlarını hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Erdal Aksünger, "İddia ediyorum bu olayı gündemden düşürmeyecekler. Seçime kadar aralıklarla bu operasyonları yapacaklar. Çünkü başka çareleri yok. Bu algıyı yönetecekler.buna ihtiyaçları var. Yoksa Darbe darbe diye aylardır dillerinden düşürmedikleri iddia boş çıkmış olur"  diye değerlendirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.