TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir, Kısırkaya Barınağı’na ‘hayır’ diyecek!

İzmirli hayvan severler, İBB tarafından Kısırkaya’da inşa edilen hayvan barınağına Alsancak’ta yapacakları bir eylemle ‘hayır’ diyecekler

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir, Kısırkaya Barınağı’na ‘hayır’ diyecek!

NEŞE YAVUZ

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıyer Kısırkaya’da inşa edilen ve 20 bin sokak hayvanını barındıracak kapasiteye sahip olduğu ifade edilen barınak, hayvan hakları savunucularının tepkisini topladı.

 

Hayvanseverler tarafından hayvan esareti ve işkencesi amacı ile inşa edildiği söylenen ve toplama kampı olarak nitelendirilen barınak için İzmir’de eylem düzenlenecek. 31 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’da Alsancak’ta düzenlenecek olan protesto gösterisi ile hayvanların yaşam haklarını savunacak olan aktivistler, Kısırkaya’daki barınağa hayır diyecek.

 

MODERN BİR HAYIRSIZADA VAKASI

 

Eylem çağrısında modern bir Hayırsızada vakası yaşanmasına engel olmak gerektiği belirtilirken, “Sokak hayvanlarının sonunu getirecek olan Kısırkaya toplama kampı, hayvanların içinde dönemeyecekleri kadar dar, penceresiz, ışıksız beton kutulara konulacakları bir hapishane. Konumu itibari ile bilumum rant, talan ve işgal projesi ile bölgedeki yaban hayatı ve ekosistemi için de son derece tehlikeli sonuçlar doğurarak Marmara'nın tüm canlılarını etkileyecek” ifadelerinde bulunuldu.

 

EYLEM ÇAĞRISI

Ege’de Bugün’e konuşan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyon üyesi Burcu Karakoç, eyleme barodan bireysel katılımların olacağını fakat çalışmalarının yoğunluğundan ötürü, İzmir Barosu olarak katılım kararlarının mevcut olmadığını belirtti. Hayvan hakları ihlallerinin çok fazla olduğunu belirten Karakoç, “Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kısırkaya’da inşa edilen barınağa tepkimizi göstermek amacı ile Cumartesi günkü eyleme bireysel olarak katılım sağlayacağız” ifadelerinde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.