TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aile hekimine bir yük daha geldi”

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, birlikte çalıştıkları bir personelden fazlasının maaşını ve SGK’sını, sağlık merkezinin kira, elektrik, su, doğalgaz, internet giderlerini ödeyen aile hekimlerine bir ödemenin daha çıkacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Aile hekimine bir yük daha geldi”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, aile sağlığı merkezlerine alınacağı belirtilen görüntüleme cihazlarının çalıştırılma sistemi ile toplam maliyetini sordu. Güven, birlikte çalıştıkları bir personelden fazlasının maaşını ve SGK’sını, sağlık merkezinin kira, elektrik, su, doğalgaz, internet giderlerini ödeyen aile hekimlerine bir ödemenin daha çıkacağını söyledi.

“YURTTAŞLARIN SAĞLIK HAKKINI GASP EDİYOR”

‘Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamalıdır' sözüyle tepki toplayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini ilgilendiren konularla meşgul olması gerektiğini belirten İzmir Milletvekili Güven, “İktidar partisinin genel olarak kadın üzerinden politika yapma, polemik yaratma gibi bir özelliği var. Sayın Bakan da kadının kariyeri üzerine derin bilgilerini paylaştı ancak ülkenin sağlık sistemiyle ilgili pek çok konuyu ne konuşuyor ne de paylaşıyor. Aile hekimlerinin personel maaşı, sağlık merkezinin kira, elektrik gibi giderleri ödüyor olması kocaman bir sorunken merkezlere röntgen cihazı gibi görüntüleme sisteminin kurulması, ek enerji maliyetleri, bakım ve diğer giderleri ile çekimleri yapması gereken teknisyeni, çekilen filmlerin radyoloji uzmanları tarafından değerlendirme bedellerini kim ödeyecek? Ayrıca, herhangi bir kırık ile gelen bir hastanın acilen değerlendirilmesi nöbetçi bir radyoloji uzmanının olmaması nedeniyle yapılamayacağına göre, hasta zaman kaybetmiş olmayacak mı? Aile hekimlerine acil nöbeti yüklemek yurttaşların sağlık hakkının yok sayılması değil midir? Hekimlik mesleğini hiçe sayan uygulamalarla sağlıklı bir ‘sağlık’ sisteminin yürümesi beklenemez” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.