TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öcalan’ı yargılayan hakim İşçi Partisi’nde

Abdullah Öcalan’ı yargılayan ve mahkum eden mahkeme başkanı Yargıtay Onursal Başkanı Turgut Okyay, İşçi Partisi’ne katıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 09:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öcalan’ı yargılayan hakim İşçi Partisi’nde

Bir süre önce İP’ye katılan, Abdullah Öcalan’ı İmralı’da sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur’un ardından Öcalan’ı yargılayan ve mahkum eden mahkeme başkanı Yargıtay Onursal Başkanı Turgut Okyay da İP’ye katıldı. İP’nin Türkiye’nin birlik ve bütününü savunan, ilkelerine bağlı laik demokrat tek parti olduğunu söyleyen Okyay, partiye katıldığından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Ülke sorunlarını bilen, çözüm arayan, gerekirse gözünü budaktan sakınmayan siz değerli insanların arasında bulunmak bana çok büyük mutluluk veriyor. Yaşlı olduğuma bakmayın, ben kendimi 50 yaşında hissediyorum, ölünceye kadar da partiye hizmet edeceğim” diye konuştu.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin en önemli ihtiyacının adalet reformu, hukuk devleti olduğunu söyleyerek, “Milli hükümetin en önemli görevlerinden biri o adalet reformunu, hukuk devletini ancak tecrübeli, birikimli, vicdanlı kadrolarla, insanlarla kurabiliriz. Bu açıdan size Türkiye açısından yargının övünç kaynağını ve hayatını adalete, hukuk devletine vermiş ve cumhuriyet yargıcının en önde gelen örneklerinden Sayın Turgut Okyay’ı tanıtıyorum. Okyay, önümüzdeki dönem bir milli hükümette yargı reformunu gerçekleştirmek üzere bugün İşçi Partisi’ne üye olmuştur. Cumhuriyet yargısını ayağa kaldıracağız. Türk yargısını Okyay’a emanet edebiliriz. Onun için müjdeli bir gündür” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir gazetecinin Öcalan’ın yargılanma sürecini sorması üzerine Okyay, “Yargılama aşaması ile ilgili incir çekirdeği kadar bir kusur bulamadı bütün Avrupa. 770 basın ve televizyon kuruluşu izledi. Hiç kimse incir çekirdeği kadar bir şey bulamadılar. 3-4 gün devam ettiler, örnek bir yargılama yapılıyor diye çoğu daha sonra gelmediler” cevabını verdi.

İmralı'da Öcalan'ı sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un da bulunduğu törende konuşmaların ardından Perinçek, Okyay’a parti rozetini taktı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.