TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Özgecan Aslan için siyaha büründü

Mersin’devahşice katledilen Özgecan Aslan'ın ölümüne tepki amaçlı TBMM Genel Kurulunda çok sayıda milletvekili koyu renk ve siyah kıyafet giyindi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TBMM Özgecan Aslan için siyaha büründü

TBMM Genel Kurulu geçtiğimiz gün, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetiminde açıldı. Bahçekapılı, Mersin'de katledilen Özgecan Aslan nedeniyle üzüntülerini dile getirdi ve söz isteyen bütün milletvekillerine Özgecan Aslan ile ilgili 1'er dakika söz hakkı vereceğini söyledi. Konuşmak için kürsüye çıkan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kürsüye Özgecan Aslan'ın fotoğrafını astı.

BAKANI PROSETO ETTİLER

Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüye çıktı. Bu sırada ise CHP'li milletvekillerinin büyük kısmı bakan İslam'ı protesto etmek için Genel Kurul salonundan dışarı çıktı. Genel Kurul salonunda ise CHP grubundan Grup Başkanvekili Levent Gök ile Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ kaldı.

GERGİNLİK ÇIKTI

Bakan İslam'ın konuşmasını tamamladıktan sonra bakanlar sırasındaki yerine geçtiği sırada söz almadan oturduğu koltuktan ayağa kalkan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP sırasında bulunan Grup Başkanvekili Levent Gök'e sesini yükselterek bakan İslam'ın protesto edilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine Gök ile Yeni arasında sözlü tartışma yaşandı.

BAHÇEKAPILI TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan tartışmalar üzerine TBMM başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Şiddeti konuşuyoruz yaptığınıza bakın. Biz şiddeti kınıyoruz, siz şiddet gösterisi yapıyorsunuz, kınıyorum sizi” diye çıkıştı.  Bakan İslam'ın bakanlar sırasına geçmesinin ardından CHP'li milletvekilleri Genel Kuruldaki yerlerini aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına karşı şiddet ile ilgili Genel Kurul'da bir konuşma yaptı. İslam, “Şunu söylemek istiyorum: Bu rakamlar çok acı ve çok korkunç. Ama, yine de şunu söylemek istiyorum: Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de şiddette ne yazık ki son yıllarda ciddi bir artış var ve ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hâlâ sorunu çözmek noktasından oldukça uzaktayız. Bu kadar yaygın ve çok boyutlu bir sorunun çözümünün tek bakanlığın çalışmalarıyla bulunamayacağını hepimiz kabul ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere tüm kamu kurum, kuruluşları ile konuyla ilgilenen tüm STK’lar, aileler, basın, tüm kadınlar ve tüm erkekler üstümüze düşeni yapmak zorundayız” diye konuştu. 

ELEKTRONİK BİLEKLİK UYGULAMASI

Bakan Ayşenur İslam, “Koruyucu ve önleyici tedbirlerimiz arasında yer alan güvenlik butonu sistemimizi revize ediyoruz. Mağdur kadınlara yönelik güvenlik butonu verilmesi şeklinde 2012 yılından beri uygulanan elektronik destek sistemi pilot uygulamamızın sonuçlarını aldık ve bu sistemin tek başına etkinliğinin düşük olduğu verisine ulaştık. Şiddet mağduru ve şiddet uygulayanın birlikte izlendiği elektronik bileklik uygulamasının mağdurların korunmasında en etkin elektronik destek sistemi olduğunu ve bu sistemin Adalet Bakanlığı tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını gördük. Söz konusu teknik takip sisteminin şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile iş birliğine gittik. Önümüzdeki ay, inşallah Mart 2015 itibarıyla Ankara ve muhtemelen İzmir illerinde pilot uygulamaya başlayacağız. Ayrıca, şiddet uygulayana yönelik çalışmaların altyapısını da hazırladık. Mağdurlara yönelik çalışmaların yanı sıra şiddet uygulayana yönelik farkındalık artırma ve rehabilitasyon çalışmalarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen pilot çalışma kapsamında tedbir kararı bulunan 75 kişiye öfke kontrolü programı uyguladık ve olumlu sonuçlar aldık. Şiddet uygulayanlara yönelik farkındalık artırma ve rehabilitasyon programlarının yaygınlaştırılması çalışmalarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yanı sıra Sağlık Bakanlığımızın da daha fazla sorumluluk alması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.