TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türk Bayrağı Kobani güvencesiyle dalgalanıyor”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili olarak, “Düne kadar düştü düşecek dedikleri Kobani'ye bu operasyonu yaparken muhtaç kaldılar. Bugün Süleyman Şah Türbesi Kobani sınırları içindedir. Türk bayrağı bugün Kobani halkının güvencesiyle orada dalgalanıyor. Kobani Mürşitpınar Sınır Kapısı hala kapalı tutuluyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 09:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türk Bayrağı Kobani güvencesiyle dalgalanıyor”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ  21 Şubat günü Türkiye'de sivil bir darbe teşebbüsü gerçekleştirildiğini,  İç Güvenlik Paketi’nin onaylanması halinde  bu darbenin süreceğini açıkladı. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Yüksekdağ  “Halklarımız nasıl direniyorsa, Meclis'te de milletvekillerimiz AKP'ye öyle direndi. Fiili meşru mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yasaya dur demezsek Türkiye bir karanlıklar ülkesi haline gelecek. ‘Güvenlik’ yasası ne için? Saraydakinin başkanlık sevdası için. Saraydaki sipariş veriyor: 400 milletvekili ve saldırı paketi. ‘Güvenlik’ yasası başkanlık ve diktatörlük sistemine itiraz edecek herkesi devlet terörüyle sindirmek için çıkarılmak isteniyor” diye konuştu.

“DİRENİŞ SÜRECEK”

Yasa ve uygulamalar karşısında direniş çizgisini bundan sonra da sürdürüleceğini ifade eden Yüksekdağ'ın konuşması özetle şöyle:

Bu karanlık günlere engel olma sorumluluğu sadece partimizin sorumluluğu değildir. Meclis'teki bütün partilerin bu yasanın karşısında durması gerekir. Artık bütün Türkiye'nin bu yasaya karşı sesini yükseltmesi gerekiyor. Yarın keşke dememek için bugün direnmeyi sağlamak lazım. Yarın hesap vermekte zorlanmamak için bugün direnmeyi ve hesap sormayı başarmamız gerekiyor. Tarihi direnenler yapar, direnenler yazar. Şuna emin olun bu yasayı çıkarsalar da saraylarını koruyamayacaklar. Yasayı çıkartsalar da saraylarını koruyamayacaklar. Bu yasa bize bela çıkartmıyor, başımız hep belada, kendi başına bela açıyor. 

Süleyman Şah Türbesi'ni taşıdınız da, sarayı nasıl taşıyacaksınız? Nereye taşıyacaksınız? Meclis’teki AKP milletvekillerine de sesleniyorum çok büyük bir tarihsel suça ve ayıba imza atıyorsunuz. AKP'li milletvekillerine sesleniyorum, saraydaki sizi taşeron olarak kullanıyor, el kaldırıp indiriyorsunuz. Saraydaki, yasaları öyle sıralamış ki önce ‘güvenlik’ yasası, sonra da kıyak emeklilik. AKP'liler, rüşvetle el kaldırıyorsunuz. Bütün AKP vekillerini de bir sorumluluk almaya davet ediyorum. Bu büyük suça imza atmasınlar. Valilik kurumları sancak beyi derebeyi gibi davranıyor. İnsanlar fişlenecekler, olağan şüpheli ilan edilecekler. Vali o gün ters tarafından kalktıysa hiçbir gerekçe göstermeden 48 saat gözaltında tutabilecek. Bunun ne olduğunu siz söyleyin bize. Demoklesin kılıcı gibi devlet terörünün kılıcı başınızda olacak. Hak aramayı aklınızdan bile geçirmeyeceksiniz. Bütün vatandaşların bilincini tutsak etmek için uğraşan bir saldırı bilinci var.

SAHTE ZAFER

Sahte zaferlerle idare edecektir hükümet. Süleyman Şah operasyonu AKP'nin sahte zaferlerinden biridir. İşin gerçeği hiç de öyle yansıtıldığı gibi çok muzaffer bir operasyon değil, yenilginin üzerinin örtülmeye çalışıldığı bir operasyon. Suriye politikaları, karakolun enkazının altında kaldı. Düne kadar düştü düşecek dedikleri Kobani'ye bu operasyonu yaparken muhtaç kaldılar. Bugün Süleyman Şah Türbesi Kobani sınırları içindedir. Türk bayrağı bugün Kobani halkının güvencesiyle orada dalgalanıyor. Kobani Mürşitpınar Sınır Kapısı hala kapalı tutuluyor. Kobani’ye uygulanan ambargoyu derhal kaldırmalıdır siyasi iktidar. AKP hükümetinin borcudur bu ambargoyu kaldırmak. Siz sınır ötesi operasyonda YPG'den yardım alacaksınız, hem de YPG terör örgütüdür diyeceksiniz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.