TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Peker son yolculuğuna uğurlandı

Metil alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci 54 yaşındaki Sedat Peker Karşıyaka Mevlana Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrası sonsuzluğa uğurlandı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Peker son yolculuğuna uğurlandı

TANER UYANIKER

Metil alkol zehirlenmesi sonrasında yatırıldığı Ege Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Sedat Peker Karşıyaka Mevlana Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla sonsuzluğa uğurlandı. Peker’in cenazesine çok sayıda seveni katıldı. Meslektaşlarının da yalnız bırakmadığı törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı Ali Engin de katıldı. Ayrıca Sedat Peker’in organlarının bağışlanılacağı öğrenildi.

Gazeteciliğe 1978 yılında Aydınlık Gazetesi İzmir Bürosu'nda başlayan Sedat Peker, Yeni Sanat Dergisi, Milliyet gazetesi İzmir temsilciliği, Demokrat Ege, Evrensel ve Karşı gazetelerinde çalıştı. 2008 yılında emekli olduktan sonra ulusal ve uluslararası haber ajanslarında görev yapan Peker, "Barış Hemen Şimdi" , "Yollar" , "Orada" ve hayvan haklarına yönelik "Satın Alma Sahiplen" adlı dört fotoğraf albümü yayınladı.

ÖDÜLLÜ GAZETECİ

Sedat Peker kimdir?

1961 yılında Sivas’ta doğdu. Yükseköğrenim gördü. Gazeteciliğe 1978 yılında Aydınlık gazetesi İzmir bürosunda başladı. "Sakıncalı Piyade" olarak askerlik görevini tamamladı ve bir yıl sonra Yeni Sanat Dergisi’nin fotoğraf editörü oldu. 1982 yılında Milliyet İzmir bürosunda görev aldı. 1984 yılında Demokrat Ege’de çalıştı.

Tekrar Milliyet Gazetesi'ne dönerek uzun süre burada görev yaptı. Kuruluş aşamasında Evrensel Gazetesi'ne geçti ve burada çeşitli alanlarda görev yaptı. Sırasıyla Kordon TV, Radyo Beta ve Radyo Fon'da yayın danışmanlığı yaptı. 2008 yılında emekli oldu. Karşı Gazete'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Sedat Peker, ulusal ve uluslararası haber ajanslarında serbest gazeteci olarak çalıştı.

"Barış Hemen Şimdi" , "Yollar" , "Orada" ve hayvan haklarına yönelik "Satın Alma Sahiplen" adlı dört fotoğraf albümü yayınlandı. Fotoğraf, haber, röportaj dallarında çeşitli ödüller aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.