TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görüşler bize ışık olacak

Konak Belediye Başkanlığı, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Işığın Kaynağı-Düşün Sanat Dergisinin ortaklaşa düzenlediği ‘Yerel Yönetim ve Kültür Sanat’ konulu panel gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görüşler bize ışık olacak

EMİNE ŞEKER

Konak Belediye Başkanlığı, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Işığın Kaynağı-düşün sanat dergisinin düzenlediği ‘Yerel Yönetim ve Kültür Sanat’ konulu panel Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Konak Belediyesi Kültür Müdürü’nün konuşmasıyla başladı. Panele, Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Buzgan, Çağrı Radyo Yayın Yönetmeni Ulvi Tanrıverdi ve Işığın Kaynağı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Ülger konuşmacı olarak katıldı.

YÖN VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Konak Belediyesi Kültür Müdürü Halil Yazıcı yaptığı konuşmada, Meclis Üyesi ile birlikte notlar alacağını belirterek, gelen önerilerinin ve görüşlerin ışık tutacağını ifade etti. Yazıcı, “Yerel Yönetimler her şeyi doğru yapan kurumlar değildir. Elbette bizim de hatamız, eksiğimiz ve yanlışımız olacaktır. Önemli olan yapılan yanlışları düzeltebilmektir. Yeniden gözden geçirerek kamunun yararına yasalarla beraber yazarlarımız, ressamlarımız, dansçılarımız ve plastik sanatçılarımızla el ele bu kentin sanatına ve kültürüne yol ve yön vermeye çalışacağız. 2 hafta önce İzmir’de faaliyet gösteren tüm sahne sanatçıları ile bir forum gerçekleştirdik. Bu forumda bizler 2 sayfa kadar ders notu çıkardık. Çıkardığımız notları çalışmaya başladık. Önümüzdeki haftalarda sizlerin desteği ile plastik sanatlar alanında, yazım alanında, müzik alnında ve edebiyat alanında İzmir’de faaliyet gösteren dernek, kurum ve kuruluşlarla her sanat disiplini için benzeri forumlar düzenleyeceğiz” dedi.

KONAK ALSANCAK’TAN İBARET DEĞİL

Konak ilçesinin Alsancak’tan ibaret olmadığını vurgulayan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Konak Limontepe’den, Gültepe’den, varoşlardan ve sırtlardan da ibarettir. Nasıl ki suyu ve elektriği en uç noktalara kadar götürmek zorundaysak sanatı ve kültürü de götürmek zorundayız. Konak’ın sadece Alsancak’tan ibaret olmadığının farkındayız. Bu yüzden tüm yaz boyunca hep sırtlarda çalıştık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.