TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar-Esenyalı Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Esenyalı Mahallesi. Mahallemiz eski bir mahalle olarak oturmuş bir görüntüye sahip. Nitekim mahallemiz ilk olarak 1950’li yıllardan itibaren kurulmaya başlanıyor. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olana Ali Rıza Üner. Muhtarımız Karabağlar İlçesi’nin en genç muhtarı olarak dikkat çekiyor

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar-Esenyalı Mahallesi

TANER UYANIKER

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Esenyalı Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise Karabağlar İlçesi’nin en genç muhtarı olma özelliğini taşıyan Ali Rıza Üner. Gençliğin verdiği enerjiyle mahallesi için var gücüyle çabaladığını söyleyebilirim. Mahallemiz Karabağlar’ın eski mahallelerinden birisi konumunda. İlk olarak 1950’li yılların başlarında kurulmaya başlanıyor. Mahallemizde orta ve altı gelir düzeyinde bireyler daha yoğunlukta yaşıyor. Yeşil alan olarak çok fazla bir sıkıntısı olduğu söylenemez. Mahallemizin sorunlarına gelecek olduğumuzda, en önemli problem, yağmur yağdığında kanalizasyon suyunun taşması ve bunun sonucunda oluşan koku ve çirkin görüntü. Mahalle sakinlerinin bu konu hakkında çok fazla şikayette bulunduklarını söyleyen Üner, bu sorunun bir sonraki kışa kadar çözümlenmesini istediklerini vurguladı

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Esenyalı Mahallesi. Mahallemiz eski bir mahalle olarak oturmuş bir görüntüye sahip. Nitekim mahallemiz ilk olarak 1950’li yıllardan itibaren kurulmaya başlanıyor. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olana Ali Rıza Üner. Muhtarımız Karabağlar İlçesi’nin en genç muhtarı olarak dikkat çekiyor. 50 ve üstü yaşta muhtarların daha yoğun olması nedeniyle genç bir muhtarı görmek bizi şaşırtıyor. Mahallesinin sorunlarına hakim ve çözümü yolunda mücadeleci bir yapısı var. Mahallemizde yaşlı nüfus daha yoğunlukta yaşıyor. Bu durumda ekonomik olarak orta ve altı düzeye oturtuyor mahalleyi. Yeşil alanla ilgili çok sorunları yok. Yalnız bu alanların bakıma ihtiyacı olduğu gözden kaçmıyor. Mahallemizin en temel sorunu ise alt yapı problemi olarak görünüyor. Yoğun yağmur yağışlarından sonra kanalizasyon suyunun taştığını söyleyen Muhtar Üner, bu durumun kötü kokuya ve görüntüye nenden olduğunu söyledi. Zemin katların bazılarına ise yağmur sonrası su baskını olduğunu sözlerine ekledi.

“BİR ANDA KARAR VERDİM”

Muhtar olma sürecinden bahseden Üner, bir anda karar verdiğini söyledi. Üner, “Bir arkadaşımla sohbet ederken böyle bir konu geçti. ‘Sen olsana’ dedi benim de aklım yattı ve orada karar verdim. Siyasete yakın birisiydim ve muhtarlığı siyasete atılmanın ilk basamağı olarak görüyordum. Seçimlere eski muhtarla ikimiz girdik. Çekişmeli bir yarış geçti ve bir sandık oyla ben kazandım. Babamın da bunda etkisi olduğunu söyleyebilirim. Kendisi yıllarca mahallede berberlik yaptı ve mahalleli tarafından çok fazla sevilirdi. Ben de bu göreve de elimden gelen her şeyi yaparak hem babamın hem de mahallelinin yüzünü kara çıkartmak istemiyorum” dedi.

ALT YAPI SORUNU

Göreve geldikleri tarihten itibaren İZSU’ya bazı sokakların alt yapısının düzeltilmesi için başvuruda bulunduklarını söyleyen Üner, yağmur yağdığında kanalizasyonların taştığını söyledi. Üner, “Yağmurun yoğun yağdığı zaman mahalleli olarak sıkıntı yaşamaktayız. Yağmur suları nedeniyle kanalizasyonlar taşıyor. Bunun sonucunda ortaya istenmeyen görüntüler çıkıyor. Pis koku ve görüntü insanları rahatsız ediyor. Mahalle sakinlerimizin bu konu hakkında çok fazla şikayetleri bulunmaktadır. Bizim mahallemizin alçakta olması nedeniyle bu yer altı sitemi yetersiz kalıyor. Adnan Süvari mahallesinden gelen yağmur suları bizim mahallemizde birikiyor. Bunun sonucunda bazı evleri su basmaktadır. Sadece 120’nci sokakla ilgili bir çalışmanın olacağı söylendi. Biz bu sorunun olduğu bütün sokakların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz ve bu isteğimizin yapılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Üner, parklarla ilgili yaşadıkları sorunlara da değinerek şunları söyledi: “Parkların düzenlenmesi gerekmektedir. Görsellik bakımından sorunlar yaşıyoruz. Bu konuda daha güzel bir görüntüye kavuşturulabilir. Bunun yanında bazı sokaklarımızda elektrik telleri ağaçların arasından geçmektedir bu durumda bir tehlike arz etmektedir. Bunun yer altına alınmasını istiyoruz. Bir de sokaklarımıza parke taşı döşenmesini istiyoruz.”

“ÜCRERTLER YETERSİZ”

Metro şantiye alanının boş bir şekilde kaldığını söyleyen Üner, bunun değerlendirilmesini istedi. Üner, “Metro çalışması bitti ve bu alan boş bir şekilde durmaktadır. Bu alanın parka dönüştürülmesini istiyoruz. Şu anki haliyle hem hiçbir işe yaramıyor hem de kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Bu alanın parka dönüştürüleceğini umuyoruz ve buna inanıyoruz” dedi.

Muhtarların sorunlarına da vurgu yapan Üner, “Muhtarlık olarak özlük haklarımız yetersizdir. Bunun yanında muhtarlık giderlerini biz karşılamaktayız. Aldığımız maaş yetersiz bir düzeydedir. Bir de elektrik, su, internet, telefon ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamamız bizi zor durumda bırakmaktadır. 890 lira alıyoruz bunun yarısı bağkura gidiyor kalan paranın yarısı da bu ihtiyaçlara gidiyor. Muhtara hiçbir şey kalmamaktadır. Bu konunun iyileştirilmesi gerekmektedir. Maaşlarımızın belli bir düzeye gelmesi hizmet konusunda daha sağlıklı bir yapı oluşturacaktır. Yetki olarak da sıkıntı yaşamaktayız. Çok fazla alanla ilgili sorumluluğumuz bulunuyor ama bunların çözümünde bir yetkimiz bulunmuyor. Yaptığımız şey sadece sorunları yetkili mercilere iletmektir” diye konuştu.

“MAHALLELİNİN SIRDAŞIYIZ”

Mahalleli için muhtarın önemine dikkat çeken Üner, muhtarlığın vatandaşın sorunlarını anlatabilmesi için ilk basamak olduğunu söyledi. Üner, “Mahallenin tüm sorunları bizde toplanıyor. Mahalle sakinleri her şeylerini bizimle paylaşıyor. Bu sadece mahalle sorunları değil, kişisel sorunlarını da bize anlatıyorlar. Biz insanların sırdaşlıklarını yapmaktayız. Bu bakımdan muhtarlığın güvenilir bir yer olması gerekmektedir. Biz de mahalle sakinlerimizin istek ve şikayetlerini konuyla ilgili kurumlara aktarmaktayız” dedi.

Ali Rıza Üner Kimdir?

1981 yılında Isparta Yalvaç ilçesinde doğdum. 1984 yılında İzmir’e taşındık. İlk taşındığımızdan beri bu mahallede oturmaktayım. Bu durum mahalleyi çok iyi tanımama neden oldu. Karabağlar’ın en genç muhtarıyım aynı zamanda. Anadolu Üniversitesi iktisat bölümü mezunuyum. Muhtarlıktan önce bazı şirketlerin halkla ilişkiler bölümünde çalıştım.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1950’li yıllardan itibaren oluşuyor. 1990 yılında ise mahallerin bölünmesi sonucunda mahallemiz biraz daha küçülüyor. Mahallemizde 2 tane sağlık ocağı bulunuyor. Bunun yanında okul ve cami yok.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 9500

Mahallenin seçmen sayısı: 6800

Mahallenin posta kodu: 35140

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 28

Mahallenin muhtarı: Ali Rıza Üner

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.