TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir bağış, üç can

'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürütülen kampanyaya duyarsız kalmayan Konak Belediyesi çalışanları kan bağışında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir bağış, üç can

Kış aylarında kan bağışında yaşanan düşüşlerin önüne geçmek adına ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürütülen kan bağışı kampanyasına bir destek de Konak Belediyesi’nden geldi. Türk Kızılayı İzmir Şubesi ile yapılan işbirliğiyle belediye personeline yönelik kan bağışı kampanyası düzenlendi. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında kurulan kan alma birimine gelen belediye çalışanları, bağışta bulundu. İlk olarak gerekli formu dolduran duyarlı personel muayene edilerek kan verip veremeyecekleri tespit edildi. Kan değerleri, tansiyon, nabız ve vücut sıcaklığı ölçülen bağışçılardan kan vermesi uygun görülenler uzman ekip eşliğinde kan bağışında bulundu. Başkan yardımcılarından müdürlere, personelden iş için belediyeye gelen vatandaşlara kadar çok sayıda bağışçı kan vererek kampanya destek oldu. Kan alma işleminin ardında bağışçılara soda ve kek ikram edildi.

BİR BAĞIŞ ÜÇ CANA ULAŞIYOR

Konak Belediyesi personelinin kan bağışına destek vererek örnek olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, 18-65 yaş arası, önemli bir sağlık problemi bulunmayan her vatandaşın yanlarında T.C kimlik numarası içeren bir kimlik belgesi ve tok karın ile Kızılay Kan Bağış Merkezleri, Kan Alma Birimleri ve gezici kan alma ekiplerine başvurarak bağışçı olabileceklerini söyledi. Bir kişinin bağışladığı kanın üç kişiye ulaştığının da altını çizen yetkililer (0232) 347 6 347 numaralı telefon, 168 çağrı merkezi ile www.kanver.org adresinden bilgi alabileceklerini de ekledi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.