TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir- Gazi Mahallesi

Mahallemizi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” programında bugünkü konuğumuz Gaziemir’in Gazi Mahallesi. Mahallemiz Gaziemir’in merkez mahallelerinden birisi olması nedeniyle hareketli ve cıvıl cıvıl bir görüntüye sahip. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olan Sultan Güllü. Sultan hanım muhtarlığa girdiğimizde bizi güler yüzlü, sıcakkanlı bir şekilde karşıladı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir- Gazi Mahallesi

TANER UYANIKER

 “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Gaziemir’in Gazi Mahallesi’ndeyiz. Gaziemir’in merkezinde yer alan mahallemiz için Gaziemir’in kalbi diyebiliriz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Sultan Güllü. Aynı zamanda üniversite mezunu olan muhtarımız sıcak kanlılığı ve mahallesi için çalışkan yapısıyla dikkat çekiyor. Mahallemiz Gaziemir’in merkez mahallelerinden birisi olması nedeniyle şehirleşme anlamında çok fazla bir sorunla boğuşmuyor. Mahallemizde genelde orta gelir düzeyine sahip olan bireyler ikamet ediyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorunu olarak, araba park alanının bulunmaması görünüyor. Park alanının olmaması nedeniyle araçların kaldırıma park etmek zorunda kaldığını söyleyen Güllü, bu parklar sonucunda hem vatandaşların hem de araç sahiplerinin sorun yaşadığını vurguladı

Mahallemizi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” programında bugünkü konuğumuz Gaziemir’in Gazi Mahallesi. Mahallemiz Gaziemir’in merkez mahallelerinden birisi olması nedeniyle hareketli ve cıvıl cıvıl bir görüntüye sahip. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olan Sultan Güllü. Sultan hanım muhtarlığa girdiğimizde bizi güler yüzlü, sıcakkanlı bir şekilde karşıladı. Afyon’dan İzmir’in yolunu tutan muhtarımızın ege şivesiyle konuşması o havayı bize yaşatması da güzel karelerimizden birisi olmasını sağladı. Mahallemiz kentleşme anlamında çok fazla bir sorunla iç içe bulunmuyor. Mahallemizde yaşayan bireylerin orta gelir seviyesine sahip kişilerden oluştuğunu söyleyebilirim. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorunu olarak, araba park alanının bulunmaması görünüyor. Park alanının olmaması nedeniyle araçların kaldırıma park etmek zorunda kaldığını söyleyen Güllü, bu parklar sonucunda hem vatandaşların hem de araç sahiplerinin sorun yaşadığını vurguladı. Mahallemizde bunun dışında çocuk parklarının yetersiz olması ve lisenin bulunması problemleri bulunuyor.

“11 ADAY İÇİNDEN SEÇİLDİM”

Mahallede bulunan kurumlar:

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ve Ortaokulu, 2 tane sağlık ocağı, 1 tane cami, müftülük

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Mahallemde muhtar olmadan önce 1,5 yıl esnaflık yapmıştım. Orada mahalle sakinlerinin çoğuyla tanışma fırsatı elde ettim. Halkla ilişkilerim kuvvetli olduğu için insanlar beni seviyordu. Muhtar olmamı istediler. Ben de düşündüm ve adaylığımı koydum. Seçimlerde 11 adayla yarıştım. Beni bu göreve layık gördüler. Ben de görevimin başında elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sadece kendi mahalle insanlarıma değil diğer mahallelerin insanlarına yardım etmeye çalışıyorum.

“ARAÇLAR KALDIRIMA PARK YAPIYOR”

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizde araç park sorunu yaşanmaktadır. Mahalleye ev yapılıyor ama park yapılmıyor. Park yeri bulamadığı için vatandaşların bu konu hakkında yoğun şikayetleri bulunuyor. İnsanlar araçlarını park edecek bir yer bulamıyorlar. Bu vatandaşlar mecburen araçlarını kaldırımlara park ediyorlar. Bu park sonucu ceza ödemek zorunda kalıyorlar. Bu, kaldırımı kullanan vatandaşlar için de sorun teşkil etmektedir. Vatandaşlar kaldırımdan geçmekte zorluk yaşıyor. Bu durum hem vatandaş hem de araç sahipleri için sorun olmaktadır. Mahallemizin bir parka ihtiyacı vardır bunun yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz.

Mahallemizde okul sorunu da bulunmaktadır. Mahallede bulunan okullar öğrenciler için yetersiz kalmaktadır. Nüfusumuz yoğun ama okul sayısı az. Bunun yanında mahallemizde lise bulunmuyor. Gençler diğer mahallelerde bulunan liselere gitmek zorunda kalıyor. Mahallemizde bir lise ihtiyacı vardır. Bir lise yapılmasını istiyoruz.

Mahallemizin iç kesimlerinde bir park sorunu bulunuyor. Daha önce park alanı olan yere belediye binası yapıldığı için buradaki parkımız kaldırıldı. Şimdi bu bölgeye bir park yeri yapılmadı. Burada yaşayan mahalle sakinlerimiz çocuklarını götürecek bir park yeri bulamıyor. Mahalleliler parkın olmaması nedeniyle sıklıkla bana şikayetlerini bildiriyorlar. Ben de buradan yetkililerden bir park yapılmasını istiyorum.

MUHTARLIK İÇLER ACISI

Peki muhtar olarak sizin sorunlarınız neler?

Muhtarlığımda eski yazıcı ve bilgisayarla çalışıyorum. Yazıcım bozuldu. Atıf Bey Mahallesi muhtarlığı bir tane verdi şimdi onunla idare ediyorum. Bilgisayar deseniz eski model tam olarak çalışmıyor. Akşama kadar bin bir sorunla meşgul ediyor. Bu konu hakkında isteklerimiz olmasına rağmen belediye ve diğer kurumlardan hiçbir yardım alamadık. Ben yazıcım yokken evrakları el yazımla doldurdum. Biz burada kendi işimizi yapmıyoruz. Devletin işini yapıyoruz. Bunun yanında muhtarlığın elektrik, su, internet gibi ihtiyaçlarını biz cebimizden karşılıyoruz. Bu ayda 200 lira gibi bir tutar yapıyor. Zaten muhtarlar 870 lira gibi bir rakam alıyor. Bunun yarısını sigortaya yatırıyoruz, 200’ünü muhtarlık giderlerine veriyoruz bize ne kalıyor. Bunu devletin düşünmesi gerekiyor.

Bunun yanında tebligat kanunuyla ilgili sorun yaşıyoruz. Postacılar muhtarlıkları kolaylık olarak görüyor. PTT’nin işini de tam olarak yapması lazım. Kişileri evde bulamayınca bırakılan kağıtlar dairelerin kapılarına bırakılmalıdır. Postacılar dışında bu kanun muhtarları evrak bekçisi yapmaktadır. Bu kanunun değiştirilmesi ve muhtarların bu konuda sorumlulukları kaldırılmalıdır.

Muhtarlar olarak yetkilerimiz de çok az. Buna rağmen mahalleli tüm sorunlarını gelip bize anlatır. Bizim mahalle sakinlerinin sorunlarına daha etkili çözüm bulabilmemiz için yetkilerimizin artırılması gerekir. Bir de seçim zamanında sadece mahallelinin sorunlarıyla ilgilenenlere sesleniyorum sadece seçim zamanında değil seçim sonrasında da mahallenin sorunlarıyla ilgilenin.

“MUHTARLAR OLMASA DEVLET BOŞLUĞA DÜŞER”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Mahalle sakinleri için ilk başvurulacak yer. Sorunların ilk ulaştığı merci diyebilirim. Muhtarlığı kapattıktan sonra 2 saatte anca evime varabiliyorum. Mahalle sakinleri mahallenin sorunlarını anlatıyor bir çözüm bulunmasını istiyor. Mahalleli aklınıza gelebilecek her türlü sorununu muhtara gelip anlatır. Elektriği kesilir, suyu kesilir, mahallede farklı birini görürler gelip bana anlatırlar. Muhtarlıklar kaldırılsa bu insanlar nereye gidecek. Muhtarlar kaldırılırsa devlette boşluğa düşecektir. Muhtarlar tek bir elden tüm sorunları yetkili yerlere ulaştırır. Öbür türlü belli alanların iş yükü artacaktır.

Sultan Güllü Kimdir?

1972 yılında Afyon merkezde dünyaya geldim. Eşimin görevi nedeniyle 1996 yılında İzmir’e taşındık. Oradan sonra bir süreliğine doğuda ikamet ettik. 2003 yılından beri ise İzmir’e kesin olarak taşınmış bulunuyoruz. Yaklaşık 10 yıl öncede bu mahalleye taşındık. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünü bitirdim. Evliyim bir kızım bir de oğlum var.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 18100

Mahallenin seçmen sayısı: 11000

Mahallenin posta kodu: 35410

Mahallenin cadde sayısı: 6

Mahallenin sokak sayısı: 86

Mahallenin muhtarı: Sultan Güllü

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.