TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11. yılda “rekor” geldi

Başkan Kocaoğlu, 3. dönemine 1.5 milyar liralık yatırımla başladı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
11. yılda “rekor” geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’taki yerel seçimlerin ardından 3. hizmet dönemine giren Aziz Kocaoğlu başkanlığında, uzun soluklu yatırımların tamamlandığı, kalıcı ve büyük eserlerin hizmete alındığı bir yılı geride bıraktı

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından geçen 1 yıllık süreçte, kenti kalkındırma hedefi doğrultusunda belirlenen yatırım ve projelerini hız kesmeden sürdürdü. Kültürpark’tan sonra kentte fuarcılık açısından atılmış en büyük adım niteliğindeki Fuar İzmir’i tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Göztepe ve Fahrettin Altay istasyonlarını da hizmete açarak metro ağının en zor dönemecini aşmış oldu.

Sınırların 30 ilçeye ulaşmasıyla kendilerini kırsalda da çok büyük işlerin beklediğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Çizdiğimiz yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat eden İzmir, artık şaha kalktı. Dünyada en hızlı büyüyen 2. kent olmamız bir tesadüf değil. İzmir’in tarımda, tahakkuk eden vergi miktarlarında ya da istihdam artışındaki başarıları, 2004 yılından bu güne kadar yana rotamızdan hiç sapmadan sürdürdüğümüz planlı ve akılcı politikaların bir ürünüdür” diye konuştu.

 

AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine yaptığı yardımların yanı sıra bağlı kuruluşları İZSU ile ESHOT’la birlikte 2014 yılındaki yatırımlarının toplamı 1 milyar 487 milyon TL oldu. Bu rakam, aynı zamanda İzmir Belediye tarihinin de yatırım rekoru oldu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.