TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yerel yönetimler güçlenmeli”

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan gazetemize bir ziyarette bulundu. Çözümün adresinin Meclis olması gerektiğini belirten Ademhan, “Bu yüzden HDP Meclis’e diyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yerel yönetimler güçlenmeli”

NEŞE YAVUZ-Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, gazetemiz Ege’de Bugün’e bir ziyaret gerçekleştirdi. HDP’nin neden Meclis’e girmesi gerektiğini anlatan Ademhan, “STK’larda görev aldığım zaman içerisinde, çözüm sürecini destekledim. Çözüm sürecinin sonuca erişmesi ile ülkemizde, yatırımların artacağını, halkımız içinde, huzur ve güven ortamında yeni bir yaşamın inşa edileceğini her fırsatta söyledim. Bu yüzden ben de Meclis’e girmeye, orada bu konu için çalışmalar yapmaya karar verdim” dedi.

“KALBEN İNANDIĞIM İÇİN EVET DEDİM”

Ademhan, çözüm sürecine katkı sağlamak için HDP’den gelen teklifi kabul ettiğini söylerek, “Ülkemizin barışı ve huzuru için HDP’nin teklifini kabul ettim. HDP’nin barajı aşmasının ülke demokrasisini güçlendireceğine inanıyorum. HDP’nin barajı aşması için katkı sağlamak ve bu demokrasi mücadelesinde yer almak, benim için bir onurdur. Mesela bağımsız olarak Meclis’e girmek istemezdim. Çünkü bu bir katkı sağlamayacaktı, ama parti olarak girince kabul ettik. Tarafımız belli olsun dedik. Ayrıca, ülkemizde siyasetin normalleşmesi, HDP’nin mutlaka Meclis’te olması gerektiğini düşündüğüm için, kalben buna inandığımdan dolayı evet dedim. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için çaba göstermeliyiz. Mardin’de baraj aşılırsa eğer biz 5, AK Parti 1 vekil alacak. Fakat barajı aşamadığımız zaman AK Parti 6 vekil alacak. Düşünebiliyor musunuz, böyle bir haksızlık var ortada” ifadelerinde bulundu.

“TOPLUMSAL BARIŞ KALICI OLMALI”

Barış sürecinin başarıya ulaşmasının Türkiye’ye büyük bir güç katacağını söyleyen Ademhan, “Ülkemizde silahların susmasının, toplumsal barışın kalıcı hale gelmesi ve dağlarımıza bahar gelmesi, kuş seslerinin dağlarımızda inlemesini, dağlarımızda rafting ve çeşitli spor dallarının yapılmasını, turizm açısından daha da güçlenerek ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin güçlenmesi gerektiğini ifade eden Ademhan, “Ülkemize olan bağlılığımızı kimse sorgulayamaz. Bu ne haddidir ne de hakkıdır. Ama yerel yönetimlerin güçlenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bunu da parçalamakla, bölmekle ilişkilendirmeliler. ABD’de nasıl eyalet sistemi idare ediliyor, bizde neden olmasın? HDP Meclis’e girince ülke normalleşecek, daha sonra olacak seçimle de barajlar yıkılacak, herkes, her kesim Meclis’te kendisini ifade edebilecek. Bizlere barajı aşmamız için emanet oylar da verilecek, bizim amacımız bu emanet oyları kalıcı hale getirmek olacak” diye konuştu.

5 VEKİL HEDEFİ

İzmir’den 3+2 olarak 5 vekil çıkaracaklarını düşündüğünü ifade eden Ademhan, “Baraj problemimiz var, maalesef bıçak sırtındayız. Eğer bir oyun olmazsa barajı geçeriz. Bizim Meclis’te olmamızı isteyen CHP’li, MHP’li kardeşlerimiz var. Tayyip Erdoğan’a dur demek için bize oy verecek kardeşlerimiz var. Sayın Selahattin Demirtaş’ı seven gençlerimiz var. Ve tabi HDP’nin kendi taban kitlesi de var” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.