TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehlikeli madde işi ile uğraşanlar dikkat!

İZÇEV A.Ş Genel Koordinatörü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Osman Tatar, tehlikeli madde işi ile uğraşanların, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamaları için yarından tarihinden itibaren TMGD hizmetini almaları gerektiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 06:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tehlikeli madde işi ile uğraşanlar dikkat!

EMİNE YALÇIN

Tehlikeli madde işi ile uğraşanların, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamaları için 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD) hizmetini almaları gerektiğine dikkat çeken İzmir İli Çevre Koruma Vakfı Kuruluşu (İZÇEV) A.Ş Genel Koordinatörü Doç. Dr. Osman Tatar, tehlikeli madde yönetmeliğinin 1 Temmuzdan itibaren yeni sorumluluklar getirdiğini söyledi.

SON GÜN BUGÜN

İZÇEV A.Ş Genel Koordinatörü Doç. Dr. Osman Tatar, Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) konvansiyonu Türkiye’nin de içinde bulunduğu 48 ülkenin taraf olduğu uluslararası bir anlaşma olduğunu açıkladı. Tatar, “ADR anlaşmasına paralel olarak hazırlanan 24 Ekim 2013 tarihli ‘Tehlikeli Maddelerin Kara Yoluyla Taşınması Hakkındaki Yönetmelik’ yürürlüktedir. Tehlikeli maddeler kimyasal özelliklerine (yanıcı), yapısal özelliklerine (sıvı, gaz, katı) ve sebep olabilecekleri tehlikelerine göre (patlayıcı, zehirli, asidik) sınıflandırılıyor. 22 Mayıs 2014 Tarihli ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Tebliği ’ne göre tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde bir yıl içerisinde 50 ton ve üstü miktar da işlem yapan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmeler 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren en az bir adet TMGD istihdam etmek veya hizmet almakla yükümlü. İzmir İli Çevre Koruma Vakfı Kuruluşlarından olan İZÇED; ÇED; Çevre Danışmanlık hizmetlerine ek olarak TMGD hizmeti de veriyor. Tehlikeli madde işi ile uğraşanlarında, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamaları için 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, TMGD hizmetini almaları gerekiyor. Bu yüzden işletmecilerin TMGD istihdam etmeleri ya da hizmet satın almaları gerekiyor” dedi. İlgili düzenlemelerin genel mantığının ve temel amacının taşımada tehlikenin ve risklerin minimize edilmesini sağlamak olduğunu belirten Tatar, karayolunda taşınan tehlikeli yüklerin mümkün olan en üst seviyede güvenlik önlemleri alınmış taşıtlarla nakledilmesi olduğunu söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.