TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemek’te bugün Kemeraltı’ndayız. Bugün ki konuğumuz farklı kültürlerin lezzet dünyası ile 55 yıldır hizmette olan Köfteci Şevket Usta

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Mekan Bir Yemek

FADİME DUMLUPINAR

Kemeraltı’nda bulunan Köfteci Şevket Usta, farklı kültürlerin lezzetleri ile İzmirlilerin uğrak yeri. Köfte çeşitlerinden çorba çeşitlerine kadar zengin menüsü ile Kemeraltı’nda tercih edilen mekanlardan biri. Köfteci Şevket Usta 1960 yılından bu yana elemanları ile birlikte misafirlerini ağırlıyor. Kemeraltı’nda bulunan Şevket Usta’nın eşsiz lezzetlerini tatmadan geçmeyin.

55 YILIDR KÖFTEYİ KENDİM YAPIYORUM

Kemeraltı Cami kapısının karşısında bulunan Köfteci Şevket’in sahibi Şevket Şener, 1960 yılından beri aynı yerde olduğunu söyleyerek, “1960 yılından bu yana insanlara hizmet veriyoruz. Zaman içerisinde bu civarda bulunan binalar yenilendi. Çevre güzelleşti. Eski insanlar kalmadı. İnsana verilen değer, insana duyulan saygı kalmadı. İnsanlarda eskisi gibi bir selamlaşma yok. Eskiden insanlar birbirleri ile karşılaştıklarında kucaklaşırlardı. Şimdi bırakın kucaklaşmayı selamlaşmayı insanlar birbirlerini görmezden geliyorlar. Ama biz hizmetimizden taviz vermeden misafirlerimizi memnun etmeye gayret ediyoruz. 55 yıldan beri misafirlerimize ikram edeceğimiz köfteyi ben kendim yaparım. Temizlik bizim olmazsa olmazımız. Öncelik olarak hijyene önem veriyoruz. Malzemelerimizin taze olmasına özen gösteriyoruz. Burada 5 eleman ile misafirlerimize hizmet veriyoruz. Misafirlerimiz bizi ziyaret ettiklerinde başta köfte olmak üzere, 4 çeşit çorba, İnegöl köfte, kaşarlı köfte, acılı adana, çöp şiş, döner ve kebabı tercih edebilirler. Damak zevklerine göre tercih yapabilirler. Biz dükkanımızı sabah 07.00’de açıyoruz. Akşam saat 20.00’e kadar hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.  Şener, sözlerine şöyle devam etti: “Bize gelen kişilere kesinlikle bir müşteri gözüyle değil eve gelen bir misafir gözüyle ağırlıyor. Misafirlerimizin buradan güler yüzlü bir şekilde ayrılması bizim en büyük kazancımız oluyor. Biz burada çalışanlar ile birlikte bir aile gibiyiz.”

Sizler için Şevket Usta’dan köfte tarifi alırken aynı zamanda köfte ile ayrılmaz olan pirinç pilavının tarifini de aldık.

4 kişilik köfte için

Malzemeler: Yarım kilo kıyma, tuz, karabiber, kimyon, 1 adet ufak soğan

Yapılışı: Köftenin güzel olması yoğurmaktan geçer. Akşamdan kıyma ile diğer malzemeleri karıştırarak güzel bir şekilde yoğuruyorsunuz. Ertesi sabah tekrar şekil vermeden güzel bir şekilde yoğuruyorsunuz. Yoğurma işi bittikten sonra isteğe göre şekil veriyorsunuz. Şekil verme işi bittikten sonra tavaya yağı döküp kızdırıyorsunuz. Kızgın yağda kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyorsunuz. Pişirme işi bittikten sonra yine isteğe göre servis yapılabilir.

4 kişilik pirinç pilavı için

Malzemeler: 1 bardak pirinç, 1 bardak sıcak su, tuz

Yapılışı: Pirinci öncelikle pişirmeden önce 1 saat boyunca sıcak suyun içinde bekletin. 1 saat bekletilmiş pirinci kızmış olan yağın içinde kavurun. Kavurma işi bittikten sonra hazırda bekleyen 1 bardak sıcak suyu kavrulmuş olan pirincin içine dökün. Tencerenin ağızını kapatın. Kısık ateşte demlemeye bırakın. Pilav hazır hale geldikten sonra isteğe göre süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.