TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Saldırılar çalışmalarımızı etkilemeyecek”

HDP İzmir İl Örgütü; gözaltılar ve saldırılarla ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP İzmir İl başkanı Cavit Uğur, “Hiçbir saldırı nereden gelirse gelsin çalışmalarımızın tarzını değiştirmeyecektir. AKP iktidarına 7 Haziran seçimlerinde bunun cevabını vereceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 09:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Saldırılar çalışmalarımızı etkilemeyecek”

TANER UYANIKER - HDP İzmir İl Örgütü; gözaltılar ve saldırılarla ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP İzmir İl başkanı Cavit Uğur, “Hiçbir saldırı nereden gelirse gelsin çalışmalarımızın tarzını değiştirmeyecektir. AKP iktidarına 7 Haziran seçimlerinde bunun cevabını vereceğiz” dedi.  Sadece Türkiye’de değil aynı zamanda uluslararası arenada etkisinin hissedilebileceği bir seçimin arifesinde olduğumuzu söyleyen Uğur, “Meclise girip girmeyeceğimiz barajı aşıp aşmayacağımız tartışmaların arasında, kamuoyu görmüştür ki HDP tüm Türkiye’de ezilenlerin partisi olma yolunda gidiyordur. Birikmiş yüzyıl sorunların çözümü konusunda, alternatif oluşturma konusunda, tüm halkların beklentisi noktasına gelmiştir ve barajı da aşabilecek göstergelerde göstermektedir. İşte bu sebeple 2002 yılında kurulmuş olan AKP diktatörlüğünün saltanatını ortadan kalkma ihtimali halklar tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bu tehlikeyi gören AKP iktidarı saldırı ve provokasyonlarını artırmış ve saldırgan tutumunu devam ettirmiştir” dedi.

“7 HAZİRAN’DA CEVAP VERECEĞİZ”

Mersin ve Adana’daki parti binalarına bombalı saldırıların gerçekleştirildiğini hatırlatan Uğur, büyük bir katliamın eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Uğur, “Çok sayıda arkadaşımız yaralanmıştır. Bir polis rejiminin olduğu ve bu kadar güvenliğin yer aldığı bir rejimde, şehirde yaşanan olanların istihbaratın ve emniyetin bilgisi dışında gerçekleşmesinin imkansız olduğunu düşünüyoruz. Örneğin, şu anda bu ortamın dinlendiğinden haberdarız kapıda emniyet mensupları beklemektedirler. Tüm bunları yapan emniyet bombalı saldırganı yakalayıp yakalamayacağı belirsizdir. Aslında tüm bunlar failin kim olduğunun en açık göstergesidir. Hiçbir saldırı nereden gelirse gelsin çalışmalarımızın tarzını değiştirmeyecektir. Barış içerisinde, eşitçe bütün seçmenlerimizle buluşma çalışmalarımız devam edecektir ve AKP iktidarına 7 Haziran seçimlerinde bunun cevabını vereceğiz” diye konuştu.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Saldırıların bununla kalmadığını söyleyen Uğur, “1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bazı arkadaşlarımız çeşitli flamalar taşıdıkları gerekçesiyle polisin saldırısına maruz kalmış çoğu arkadaşımız yaralanmıştır. Bazı arkadaşlarımız doğrudan hakim önüne çıkartılarak tutuklanmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Türkiye çapında tutuklama devam etmektedir. Önceki gecede çoğu eve operasyon yapılmış ve 9 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bazı arkadaşlarımız evlerinde olmadığı için tutuklanamamıştır. Aranma noktasına düşmüştür. Tüm bunların AKP’nin HDP’ye yönelik saldırıları olduğunu söyleyebiliriz. Bu saldırıların korkunun ecele faydası olmayacağı gibi bize de geri adım attırmayacağı bilinmelidir. Bu seçimlerin en temel çalışanı gençlerimiz ve kadınlarımızdır. Bundan korkan AKP iktidarı tutuklamaya devam ediyor. Bu tutuklanan gençlerimiz ve kadınlarımız içerde ya da dışarda bu devrimci mücadelelerine devam edeceklerdir. HDP bu yarışta halkların beklediği ışığı temsil edecektir” dedi.

Tutuklanan Uğur Kayacı’nın eşi Emel Kayacı ise şunları söyledi: “Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu mücadelenin içinde olmaya devam edeceğiz. Eşim içerde yıllarca kalsa da hep onun arkasında olacağım. Bu tutuklamayı resmi tatile getirerek bilerek yaptılar. 3 ekip yaklaşık 25 polis evimize geldi. Yasadışı delil aradıklarını söylediler. Yasadışı delili evde neden tutalım. Polisler önceden eve zorla girer ve yere yatırıp kelepçelerdi. Bu kez çok kibar bir şekilde yaklaştılar. Kendilerinden nefret etmeyelim diye bir oyun içine girmişler.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.