TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenice’den Mehmet Ali Susam belgeleri

İzmir Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam hakkında şok iddialarda bulundu.  Susam hakkındaki dosyası gösteren Yenice, yarın İzmir’e gelecek olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na dosyayı vermesi için Aziz Kocaoğlu’na seslendi. Yenice Susam hakkında, “eski para ile 150 trilyonluk bir soygunun mimarıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yenice’den Mehmet Ali Susam belgeleri

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, TBMM’de esnafın sesi olduğu açıklamasında bulunan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile ilgili şok iddiaları ortaya koydu. Sermaye Piyasa Kurumu talimatı ile İzmir Emniyeti tarafından hazırlanan  3 bin sayfa ve 6 CD’den oluşan dosyayı açıklayan Yenice Susam hakkında,  “Eski para ile 150 trilyonluk bir soygunun mimarıdır” dedi. Yenice ayrıca yarın İzmir’e gelecek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, ” Bazı kendini esnaf olduğunu iddia eden kişiler tarafından oynanan siyasi oyunları açıklamak için buradayız. Bir dönem tercihli oy sistemi ile seçimin yapıldığı süreçte, eski teşkilat başkanımızı, bu teşkilatın gücü ile 2 kez Türkiye parlamentosuna taşıdık. Ancak son iki dönemdir yine bizim sırtımıza basarak, bizlerin de oy verdiği bizlerin de desteklediği, çünkü 550 kişilik Türk Parlamentosunda Türkiye’nin en büyük esnaf teşkilatının bir temsilcisinin olmaması bizim için hicaptır. Dolayısıyla aramızdan çıkan insanları Ankara’ya göndermek sorunlar için medet ummak en doğal hakkımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle desteklediğimiz eski başkanımız, onursal başkanımız Mehmet Ali Susam bizi hayal kırıklığına uğratmıştır” şeklinde konuştu.

“DOKUNULMAZLIK ZIRHINA BÜRÜNMÜŞTÜR”

Yenice, “Geçmiş dönemde yapmış olduğu icraatlar la bu esnaf teşkilatını yönetmek için başa götürdüğümüz dönemde yandaşları ile birlikte ülke ekonomisini  ve Türk esnafını yaralayacak önemli şeyler yapmıştır. Mehmet Ali Susam, yaptıklarının yanında Türk parlamentosunun dokunulmazlık zırhını almıştır. Sayın Susam’ın yanına aldığı İzmir Esnaf Teşkilatı’nın oda başkanlarından olan ama Oto Tamirciler Odası Başkanı olmasına rağmen evinin vergi kaydını açarak, apartmanının 6. Katında oto tamiri yaptığını iddia eden insanlarla ve maalesef kardeşim dediği kendisini emanetçi bıraktığı Zekeriya Mutlu’yu da alarak esnafları temsil ettiğini iddia etmiştir” diye konuştu.  

“KILIÇDAROĞLU’NA SESLENİYORUM”

Susam’ın  hafta arasında bir gazeteye verdiği demeçte ‘evet ben esnafın içinden çıktım, tekrar bu göreve talibim’ şeklinde açıklama yaparak kontenjan adayı olmasına tepki gösteren Yenice, ”Şimdi dürüstlüğünden, doğruluğundan, geçmiş dönemde yaptığı  hizmetlerden şüphesi  olmadığım Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Acaba esnafın temsilcisi olduğunu iddia eden, dosyaların adamıyım, ben müfettiş Kemal’im  diyen  Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Sayın Kılıçdarolu, Sayın Susam’ın şu anda İzmir Adliyesi’ne düşen dosyalarından haberi var mı? Yoksa biz esnaf teşkilatı olarak asla kabul etmeyeceğimiz sayın Susam’ı değil kontenjan adayı yapmayı partinin kapısından bile geçirmemelidir. Çünkü CHP’de siyaset yapan çok saygı değer esnaf arkadaşlarımız vardır. Bizim CHP’de esnaf arkadaşlarımızın olmasına itirazımız yoktur.  Ama Sayın Susam’ın İzmir Esnaf Teşkilatı’nı kullanarak esnaflık yapmamasına rağmen esnaf olduğunu iddia etmektedir.  Kendisi esnafın sırtından bugünlere gelmiş bir insandır” dedi.

Yenice, “İşte Bilim Sanayi teknoloji Bakanlığı’mızın müfettişleri 3 bin sayfa ve 6 CDden oluşan 10 klasör dosyayı almışlar. Bu iddiaları değerlendirmişler, Sermaye Piyasası Kurumu’nun müfettişlerine göndermişler. İncelemeler neticesinde 2014’ün son döneminde; yani esnaf tabiri ile fırından çıkmış sıcak bu belgeler değerlendirilmiş ve Valimize  Sermaye Piyasası Kurumu’ndan dosyaların incelenmesi talimatı verilmiştir. Neticesinde ne acıdır ki İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Mali Şube Müdürlüğü tarafından 06.01.2015 tarihli hazırlanan fezlekesinde sayın Susam, bir numaralı şüpheli olarak adı geçmiştir. Ve milletvekili olarak bu iddialara cevap verememiştir. Şimdi buradan sesleniyorum. Eğer bu kadar dürüst ve delikanlıysan aday olma, kendini akla 2019’da seni tekrar başa taşıyalım. Ama maalesef hala dokunulmazlık zırhının içinde 150 Trilyon liralık soygunun baş mimarıdır. Kendisini bu konuda adalete teslim etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELLERİNİ ÖPELİM”

Parlamentoda dokunulmazlık zırhından faydalanan değil esnafın sesi olan vekillere ihtiyacının olduğunu belirten Yenice, “Ne acıdır ki kendi yandaşı olduğunu iyi bildiğimiz İzmir Esnaf Birliği’nin sayın başkanı Zekeriya Mutlu, verdiği ifadede mesleğine emekli ifadesini vermiştir. Piyasaya geldiği zaman esnafın lideri olanlar kendini polis karşısında emekli olarak nitelendirmiştir. Bu ifadeyi veren sayın Mutlu’yu şu andan itibaren torunlarını sevmeye davet ediyorum. İzmir esnafının sorunlarını çözmeye hazır arkadaşları da göreve davet ediyorum.  Burada BESAŞ hissesi olan 28 odayı inleten ve İzmir esnafının alın teri ile bizlerin odaları ödediği katkı payları ve eğitim payları ile alınmış 1 Trilyon 67 bin liralık hisseyi  bugün birliğin kasasında tutan ve bugün şu kadar kağıt kadar önemli olmayan hisseleri değerlendirmeyen ama kendi hisselerini 10 Trilyonlara çıkarıp, 100 Trilyonlara çıkarıp sadece 2006 yılında vergi rekortmeni olmuştur. Vergi rekortmeni olanlar diğer yıllarda da sıraya girer. Ama sadece bir kere olunmaz. İşte bu rekortmenler  kendi tabirleri ile emekliye çekilmiştir. Kendilerini emekliliğe davet ediyoruz. Kendilerini onurlu hakimlerine emanet ediyoruz. Çok delikanlılarsa, esnaflarsa Ahi Evren geleneğinden geliyorlarsa, ellerine dillerine bellerine hakimlerse o zaman kendilerini bizim bu iddialarımız karşısında adaletin önünde kendilerini aklasınlar. Bizler o zaman ellerini öpmeye hazırız” diye konuştu.

“AÇSINLAR SUSAM GİBİ OLSUNLAR AÇILSINLAR”

Yenice, “Yasa gereği sadece işletmesi olan insanların yapacağı esnafları bir kenara koyup şirketler kuran, trilyonlarca parayı şirketler arasında gönderip, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın bugün fuarlar kenti olmaya aday olan bir kenti İzmir’de, fuarın Gaziemir’e taşındığı dönemde, İzmir için bir dönümün yapıldığı dönemde, yıllar önce Milli eğitim Bakanlığı’ndan alınmış bir dönemde turizm kaynaklı fuar alanımızı kime satmışlardır? Hangi kamu kurumuna satmışlardır? Bugün değer biçilemeyen bir arsayı niçin satmışlardır? Niçin bu dosyalarda eşlerini çocuklarını danışmanlık adı altında beslemektedirler. Kimden gizlemektedirler? Açsınlar susam gibi olsunlar açılsınlar”  şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU’NA DA SESLENDİ

Yarın İzmir’i ziyaret edecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunan Yenice, “Bu kent  dürüstlüğün, demokrasinin simgesidir. Sayın Aziz Kocaoğlu sana sesleniyorum, geçen seçimde bahsettiğin dosyalar bu dosyalar mıydı? Çık sen de açıkla. Dürüstsün, delikanlısın. Bu ülkede rakip siyasi partinin insanı bile cüzdanımı Kocaoğlu’na teslim ederim dedi. Bu kadar dürüstlük simgesisin açıkla o dosyaları. Yarın buraya gelecek Kılıçdaroğlu’na bu dosyaları ver. İzmir esnafının liderisin, İzmir’in ağabeyisin  üstüne düşen görevi yap. Bizlerin sesi ol. Üstüne düşen görevi yap, Kılıçdaroğlu’ndan bizim için randevu al. Müfettiş Kemal’e dertlerimizi anlatalım. Asla şahsi fikirlerimizi değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kırmızı mühürlü  belgelerini önüne koyalım. Hala bu adamı kontenjandan vekil yaparsan da bu olanları sineye çekelim, mum yakalım” dedi.  Yenice ayrıca konuyu tüm esnaflara gerekirse birebir anlatacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.