TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O önerge reddedildi

Meclis Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz-faiz tartışması nedeniyle Merkez Bankasına müdahalesinin anayasa ihlali olup olmadığı sorusunu özel yaşam gerekçesiyle reddetti

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
O önerge reddedildi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yaptığı baskı ve ardından patlayan dolar fiyatlarını Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Aytun  Çıray’ın soru önergesi “özel yaşamı ihlal” gerekçesiyle reddedildi.

MİLLETİN PARASI SORULDU

Aytun Çıray, Cumhurbaşkanının her konuşmasının ardından Türk Lirası aleyhine biraz daha bozulan Dolar/TL paritesinin bilançosunu sormuş, “Cumhurbaşkanının bu tutumu milletimizin cebinden kaç para çıkmasına neden olmuştur?” ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev ve yetki alanının tamamen dışında kalmasına rağmen  görevine Bakanlar Kurulu tarafından atanmış olan Başçı’ya mobbing yaptığını ve piyasaların bundan olumsuz etkilendiğini söylemişti.

UYARDINIZ MI?

Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlanması istemiyle 6 Şubat’ta verdiği önergesinde, “Cumhurbaşkanı TC Merkez Bankası Başkanına uyguladığı  ‘faizi düşür mobbinginin’ küreselleşmiş iktisadi ve finans ilişkileri dünyasında ortaya çıkaracağı olumsuz etkileri bilmiyor olamayacağına göre ‘bunun muhtemel etkileri ve sonuçları konusunda’ cumhurbaşkanını uyardınız mı?” diye sormuştu.

ÖNERGEYE RET

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Çıray’ın benzer sorularının bulunduğu önergeyi, “özel yaşama ilişkin” diyerek reddetti. Çiçek, Aytun Çıray’a verdiği ret yanıtında, “TBMM İçtüzüğü’nün 96’ncı maddesine göre soru, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin soruları içermeyen açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. İstişare amaçlı soruların kabul edilmeyeceği hükme bağlanmıştır. Önergeniz iç tüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından işleme konulmamış ve iade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

BU GEREKÇE KABUL EDİLEMEZ

Çıray, Çiçek’in yanıtı üzerine yaptığı açıklamada, “Milletimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren bir konuda verdiğimiz soru önergesinin ‘özel yaşam’ gerekçe edilerek geri çevrilmesi kabul edilemez. Burada kimin özel yaşamı ihlal edilmiştir? Cumhurbaşkanın açıklamalarıyla her gün artan dolar fiyatlarının ve bunun altında ezilen Türk lirası nedeniyle milletin cebinden çıkan milyarlarca liranın hesabını sormak kimin özel yaşamına zarar veriyor?” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.