TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Karanlık tablonun mimari AKP’dir”

Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda günün ilk mitingini Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Karanlık tablonun mimari AKP’dir”

Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda günün ilk mitingini Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Anıtpark önünde yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesine yönelik ümitlerini dile getirirken, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarılar diledi. 


19 MAYIS RUHU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 96 yıl önce Samsun'dan milli mücadelenin ilk adımının atıldığını belirterek 19 Mayıs'a ilişkin, “Samsun milli devletin yol haritası, asırların içinde kaynaşan aziz milletimizin heyecan ve haysiyet kaynağıdır. Bu kaynak kurumayacaktır. Bu kaynak yağmalanamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“İŞGAL ORDUSUNDAN FARKI YOK”

AK Parti iktidarının 96 yıl önceki işgal ve istila kadrosundan hiçbir farkı kalmadığını savunan Bahçeli, AK Parti ile beraber, karşılarında 1919'un küresel dayatmaların tekrar yeşerdiğini söyledi. Türkiye'yi, Sevr şartlarına götürmek için büyük bir saldırı ve kapsamlı operasyon yürütülmekte olduğunu iddia eden MHP lideri, şöyle devam etti: “Hukuk ve adaletimiz siyasi tasallut ve yandaş hakimiyetindedir. Dürüst ve temiz yönetim arayışları rüşvet ve soygun çetesinin baskısındadır. Millet ve devletçe içinde bulunduğumuz durum özetle budur. Bu karanlık tablonun mimarı AKP'dir.”

GARABET VE REZALET BUNLARLA YAŞANDI

Afyonkarahisar'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Devlet Bahçeli, “Kaçak siyaset yapan Erdoğan ve onun yörüngesine tutunmuş Davutoğlu'na göre, Türkiye'de, Cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet yoktur. Ne kadar eser ve hizmet varsa AKP ile olmuştur. Bu hizmetlerin ilkleri de hep AKP ile gerçekleşmiştir. Bunlara göre AKP ilklerin partisidir. Evet, doğrudur, Erdoğan ve Davutoğlu hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa ilk kez bunlarla yaşanmıştır” diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde ilk kez bir cumhurbaşkanının Anayasa'yı deldiğini, cumhurbaşkanının açıktan siyasi taraf tuttuğunu, yine ilk kez bir cumhurbaşkanının defalarca Anayasa suçu işlediğini, muhalefetle kavga ettiğini, kindarlığını, tahammülsüzlüğünü ispatladığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk kez bir cumhurbaşkanı rejim ve sistemi rafa kaldırmak için hazine imkanlarıyla meydanlara inmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı Türk milletini kafasında bölmüş, bölücü terör örgütüyle başkanlık pazarlığına oturmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı asgari ücretin artırılması tekliflerine sinirlenmiş, kaçak ve karanlık saraya sizlerin helal rızkını saçmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı haram yemiş, hıyanete göz kırpmış, rüşvetçileri korumaya almış, kişisel husumet içinde olduklarını kırmızı kitaba tehdit olarak yazdırmıştır” dedi. (DHA/AFYONKARAHİSAR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.