TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye, Almanya için önemli bir ortaktır”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret eden Federal Almanya Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, “Türkiye Almanya için önemli bir ortaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye, Almanya için önemli bir ortaktır”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Federal Almanya Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Alman-Türk Parlamenter Grup Başkanı Michelle Müntefering’i kabul etti. Roth kabulde Türkiye’nin Almanya için önemli bir ortak olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, dün hükümeti temsilen katıldığı Federal Almanya’nın 6. Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker’in cenaze töreninin ardından bugün Federal Almanya’nın Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Alman-Türk Parlamenter Grup Başkanı Michelle Müntefering’i kabul etti.

“TÜRKİYE’DEN MEMNUN AYRILIRLAR”

Avrupa Birliği ve Almanya-Türkiye ilişkileri ile ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda görüşmeler yapacaklarını söyleyen Bakan Kılıç, “İlişkileri geliştirme anlamında her zaman beraber çalıştığımız Almanya hükümeti ile ikili yapacağımız görüşmeler sonucunda umarım memnun bir şekilde Türkiye’den ayrılırlar” dedi.

İLİŞKİLER GELİŞECEK

“Almanya’nın büyük bir dostu olan Bakan Çağatay Kılıç’a müteşekkiriz” diyen Bakan Roth ise, bugün Türkiye’nin dostu olarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Roth, demokrasi, hukuk ve özgürlüğü paylaşmanın önemine dikkati çekerek, görüşmede özellikle genç nesiller konusunu ele alacaklarını söyledi. Roth şöyle konuştu: “Bu bağlamdaki ilişkileri ve bilgi alışverişlerini daha da geliştirmeyi umuyoruz. Bu vesileyle birlikte geleceği inşa etmek istiyoruz. Türkiye, Almanya için çok önemli bir ortaktır ve gelecekte de çok önemli bir ortak olmaya devam edecektir.” (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.