TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kaç Baba Kaç” İzmir’de

“Kaç Baba Kaç” oyununu 28 Şubat’ta İzmir’de sahneleyecek olan HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü’nün Anadolu Turnesi boyunca elde edeceği gelir, AÇEV’in ‘Çocuk Okuma Grupları’ projesine katkı sağlayacak

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kaç Baba Kaç” İzmir’de

HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen “Kaç Baba Kaç” tiyatro oyunu, bugün saat 19:00’da Narlıdere Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Ray Cooney'nin yazdığı, Haldun Dormen'in Türkçe’ye çevirdiği “Kaç Baba Kaç” oyununun 2014-2015 dönemi geliri ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) “Çocuk Okuma Grupları” projesine fon sağlanacak. HSBC Gönüllüleri; bu doğrultuda, 6 ilde 158 ayrı okuma grubundaki 3 bine yakın çocuğun okuma gruplarına katılımını  desteklemiş olacak.

Yönetmenliğini Apo Kaya, proje koordinatörlüğünü Feyza Genç’in yaptığı  “Kaç Baba Kaç” tiyatro oyununun ilk gösterimi 5 Kasım 2014 Çarşamba Günü Kenter Tiyatrosu’nda yapıldı. Bursa, Eskişehir, Ordu, Adana, Samsun ve Trabzon’da sahnelenen oyun, İzmir’in ardından ise 14 Mart’ta Gaziantep’te sahnelenecek.

“Çocuk Okuma Grupları” projesi çocuklara okuma sevgisini aşılıyor

AÇEV tarafından yürütülen ve HSBC Türkiye’nin de desteklediği “Çocuk Okuma Grupları” projesi, altı ilde 5-7 yaş arası çocuklara okuma sevgisi aşılıyor, çocukların kitaplarla tanışmasını ve ebeveynleri ile birlikte okuma alışkanlıklarının geliştirilmesini hedefliyor.  Proje ile, çocuk ve velilere ulaşılarak okuma-anlama yöntemlerinin öğretilmesi, okuma alışkanlığının oluşturulması ve okul başarısına katkı sağlanması amaçlanıyor.

HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü hakkında

HSBC çalışanları tarafından 2007 yılında kurulan Tiyatro Kulübü, 2012 yılında Anadolu’da 11 ilde toplam 13 kez sahnelediği Onikinci Gece adlı oyunun geliriyle Umut Çocukları Derneği'ni desteklemişti. 2010’da sahnelenen Artiz Mektebi adlı oyun ise Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne gelir sağlamak için sahnelenmişti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.