TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halkevi Yaz Okulu” başlıyor

İzmir Halkevleri, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Halkevi Yaz Okulu” programıyla maddi imkansızlıklar içinde büyüyen çocukların eğitimine destek oluyor

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Halkevi Yaz Okulu” başlıyor

NEŞE YAVUZ- İzmir Halkevleri bu yıl 8.si düzenlenecek olan “Halkevi Yaz Okulu” programıyla, yoksul çocukların eğitimine destek oluyor. Gönüllülük esasına dayalı bu organizasyon ile maddi imkansızlıklarla boğuşan çocuklar, eğlenceli eğitimler alarak sıkıntılarını az da olsa unutuyor.

Gazetemiz Ege’de Bugün’e 15 Haziran’da başlayacak olan programla ilgili açıklama yapan Gültepe Halkevi’nde görevli olan Seval Ekşidi, yaz okulu organizasyonunu 2 nedenle yaptıklarını belirterek, “Bu eğitim 1 ay boyunca sürüyor. Bunu yapma amaçlarımızdan biri, gericileşen eğitime karşı bir sözümüzün olması ve ‘kısıtlı imkanlarla bile biz bunu yapabiliyoruz’ mesajı vermek. Böylece bu alternatif eğitim modelini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. İkinci sebebimiz de, çocukların sokakta oynarken öğrenemeyeceği şeyleri öğretmek. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, özgürlüğü ve bunun gibi kavramları onların yanında olarak birlikte öğrenmek ve birlikte eğlenmeyi amaçlıyoruz” dedi.

MADDİ DURUMU YETERSİZ ÇOCUKLAR İÇİN

Ekşidi, bu programın yoksul mahallelerde gerçekleştiğini ifade ederek, “Halkevlerimiz de zaten yoksul mahallelerde var. Gültepe, Çiğli, Buca gibi. Burada maddi durumu yetersiz olan çocuklara veriyoruz bu eğitimi” dedi.

Çiğli, Buca, Gültepe, Menderes ve Hatay’ın yanı sıra bu yıl Soma’da düzenlenecek olan “Halkevi Yaz Okulu” programında, tiyatro, resim, sinema, fotoğraf, satranç, ritim, güzel sanatlar, icatlar, evrim, karikatür, halkoyunları, yaratıcı işler, bilim, modern dans, spor, toplumsal cinsiyet, çocuk hakları, felsefe treni ve geziler gibi dersler bulunmakta.

 

Sizleri ve çocuklarımızı çağırıyoruz. Çünkü:

-Halkevleri yaz okullarında çocuklar bilimle tanışırlar, eğlenerek öğrenmeyi keşfederler.

-Halkevleri yaz okullarında Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Arap, Alevi ya da Sünni farklı mezheplerden, etnik kökenlerden çocuklar yan yana gelir. Hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan kardeşliği ve eşitliği öğrenirler.

-Halkevleri yaz okulları sadece çocukları değil aileleri de kucaklar. Halkevleri yaz okullarında çocuklar eğlenerek öğrenirken aileler, çocuk aile ilişkilerinden, çocuk-kadın sağlığı seminerlerine, sağlık taramalarından, eğitim hakkı toplantılarına birçok etkinliğe katılırlar.

Gönüllü eğitmen olmak için iletişim; 0506 868 18 15, yazokulu@halkevleri.org.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.