TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berkin Elvan, sokağında anıldı

Berkin Elvan’ı ölüm yıl dönümünde anma ve Narlıdere Kaymakamı’nın Berkin Elvan sokağı adını veto etme kararını protesto amacıyla Narlıdere Berkin Elvan Sokak’ta toplanıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Berkin Elvan, sokağında anıldı

ONURHAN ALPAGUT

Narlıdere Berkin Elvan sokağında;  Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde anma ve Narlıdere Kaymakamı’nın Berkin Elvan sokağı adını” veto etme kararını” protesto amacıyla toplanıldı. Burada karara yönelik Narlıdere Demokrasi Platformu adına Eğitim-Sen 6 Nolu Şube başkanı İdil Uğurlu basın açıklamasında bulundu.

MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Yaptığı basın açıklamasında İdil Uğurlu gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla komaya girerek hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Gezi Direnişi hakkında konuştu: “16 Haziran 2013’te Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada, polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan tam da adına yakışır bir mücadele örneği sergiledi. Ülkenin her yanından yükselen ‘Uyan Berkin’ çığlığına 269 gün süren süren yaşam mücadelesi ile cevap vermeye çalışan küçük bedeni bu yorgunluğa daha fazla dayanamadı. Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan’ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye ve Berkin’i 15 yaşında aramızdan alanlara yönelik büyük bir öfkeye yol açtı. Berkin’i ülkenin üzerine bir karabasan gibi çöken faşizan düzene karşı milyonları ayağa kalktığı Gezi direnişinde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Medeni Yıldırım’ın yanına uğurladık. Berkin Elvan 269 gün boyunca hepimize ‘Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir’ mesajını vermiştir. Gezi direnişinde yaşanan katliamlar karşısında ‘Polisimiz demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır’ ifadesini kullananları unutmayacak, katiller ve arkasındaki güçler hak ettiği cezayı alıncaya, Gezi direnişinde kaybettiğimiz çocuklarımızın uğruna canlarını verdikleri eşit, özgür, demokratik bir ülke ve dünyayı kuruncaya kadar mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz.”

UĞURLU: BU SOKAĞIN ADI BERKİN ELVAN SOKAĞIDIR

Konuşmasında Uğurlu eski Yavuz Bingöl şimdiki adı ile Berkin Elvan Sokağı adının ne karar çıkacak olursa olsun sokağın adının Berkin Elvan olarak kalacağını belirterek, “Halkımızın verdiği bu karar Narlıdere Belediye meclisi tarafından 2 kez onaylanmasına karşın Narlıdere Kaymakamı Yavuz Bingöl Sokağı’nın Berkin Elvan Sokağı olması kararını hukuksuz bir biçimde, sadece siyasi nedenle 2. kez veto etmiştir. Kaymakamın veto gerekçesi olan 5393 Sayılı Yasanın 81.maddesi ‘Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesinde sadece Meclis üye sayısının salt çoğunluğu, bunların isimlerinin değiştirilmesinde ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu’ zorunluluğu getirmiştir. Kararın hukuksuz olması sadece yetersiz oyla kabul edilmesi halinde mümkündür. Oysa Belediye Meclis kararı 25 üyenin 23’ünün  oyu ile alınmıştır. Kararda hiçbir hukuksuzluk yoktur ve Kaymakamın aldığı veto kararı tamamen hukuksuzdur. Narlıdere Kaymakamı bu hukuksuz tavrından, halkla ve yerel insiyatifle inatlaşma anlaşma anlayışından vazgeçmelidir. Narlıdere Kaymakamı bilmelidir ki Belediye Meclisi kararı veto etse de, mahkemelerden ne karar çıkarsa da Sivil Toplum Örgütleri ve Narlıdere halkı bu sokağa Berkin Elvan Sokağı demeye devam edecektir” dedi.

YENİ BERKİN ELVANLAR OLMASIN

Şu günlerde Mecliste görüşülen İç Güvenlik Yasa tasarısı hakkında da konuşan Uğurlu, “Düzenleme kabul edilirse polis şiddeti ve otoriter devletin uygulamaları artacak, sokaklarımızda daha fazla gaz, daha fazla can kaybı, yeni Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz acıları yaşanacaktır. Haksız gözaltılara, yargısız infazlara, çocuk cinayetlerine ve tutuklamalarına, özel hayatın gizliğine, çevre talanına karşı çıkmak ve için iç güvenlik paketine hayır” ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.