TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlığa sanatsal dokunuş

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin duvarları hastalara moral vermek amacıyla Seba Sanat Galerisi tarafından yağlı boya tablolar ile donatıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlığa sanatsal dokunuş

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Seba Sanat Galerisi’nin işbirliği ile sanatın hastalar üzerindeki iyileştirici etkisinden yararlanmak amacıyla geliştirilen sağlık için sanat projesi kapsamında, yerli ve yabancı ressamların eserlerinden oluşan 169 adet yağlı boya tablo galeri tarafından hastaneye bağışlandı. Tablolar,  hastalara ve yakınlarına moral vermek, iyileşme süreçlerine katkıda bulunmak ve hastaneyi güzelleştirmek amacıyla hastane koridorlarına ve bekleme alanlarına asıldı.

İNSANLARA UMUT OLSUN

Projenin hastalara ve topluma bir armağan olduğunu ve hasta insanların umudu olacağını kaydeden galeri sahibi Seba Uğurtan, sanatın hasta insanlar üzerindeki iyileştirici etkisinin dünyada kabul gördüğünü söyledi. Uğurtan, “Sanatın hasta insanların hayatına neler kattığını çok iyi anlayan biriyim. Ömrümün yarısı hastanelerde geçti.  Bu yüzden böyle bir projeye giriştim. Dünya, sanatın evrensel ve iyileştirici gücünün farkında. Bu proje hasta insanların umudu olacak ve eminim ki dünyayı saracak. Hastaların hayal kurmalarını sağlamak için bu mücadeleyi veriyorum içleri gülen insanların sağlıklarının da güleceğine inanıyorum. Umarım tüm hastane koridorları dolar, sanat insanların içine umut olur” dedi.

PROJE İZMİR’DEN BAŞLADI

Aynı zamanda hastanelerin yardımıyla toplumu sanat konusunda eğitmeyi de planladıklarını aktaran Uğurtan; “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut’un destekleri ve talepleri doğrultusunda bizde sanatçılar olarak imkanlarımız elverdiği ölçüde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Projenin İzmir’den ve hastanelerden başlaması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Bu konuda bizim yanımızda olan sayın başhekimimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANAT HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİRİR

 Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut'da, “Sanat hayatımızı güzelleştiren yegane alandır. Hastalıkların ve acıların karanlık dünyasında, rengarenk ışıklarla bize umut veren sanatçı dostlarımıza şükranlarımızı sunarız. Türkiye’nin en yoğun hastanelerinden birinde, her gün binlerce insana ulaşacaklar, onlara mutluluk dolu hayaller sunacaklar ve bu yüzlerce yıl devam edecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.